Petak, 12 Jula, 2024
Rubrika:

Klimenta: Oko 700 penzionera iz Rožaja se smrzava jer ne mogu da kupe drva

ko nas i dalje svi budu ignorisali, ostaje nam da umjesto na lokalne izbore svi izadjemo na ulicu, jer ovako više ne možemo da opstanemo

Iako je Rožaje već mjesec dana ušlo u hladne dane, 700 penzionera iz Rožaja se smrzava, jer nemaju finasijske mogućnosti da kupe drva, a kako će i imati sa penzijom od 100 do 200 eura, kazao je Sadik Klimenta, predsjednik Skupštine Pokreta penzionera Crne Gore, koji je danas dostavio dodatne spiskove Ministarstvu rada i socijalnog staranja i lično direktoru Fonda Pio, sa molbom da se pomogne penzionerima u Rožajama, u ovim teškim danima.

“Njih ukupno 700 do sada se potpisalo kroz zajedničku peticiju za pomoć u drvima, a koja je dostavljena navedenim institucijama. Takođe smo se obratili pojedinim humanistama i udruženjima da obezbijede jedan šleper brašna za ugrožene penzionere iz Rožaja. Ako nas i dalje svi budu ignorisali, ostaje nam da umjesto na lokalne izbore svi izadjemo na ulicu, jer ovako više ne možemo da opstanemo. Sve sam to danas prenio i direktoru Fonda Pio i zatražio da se pomogne penzionerima na sjeveru u ovim teškim hladnim danima”, navodi Klimenta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve