Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

Katnić pokušao da se “opere” preko Vijesti: Objavljivali laži da je Bećirović saslušavan u ODT-u

Katnić je preko Vijesti pokušao da se opere jer je svjestan da bi objavom da je Bećirović saslušavan u Specijalnom tužilaštvu zbog sms poruka ustvari priznao da je po ko zna koji put zloupotrijebio funkciju i vodio svoje lične ratove

Nakon što su Osnovni i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu pravnu konstrukciju protiv biznismena Zorana Bećirovića, portal Aktuelno je u seriji tekstova javnosti predstavio kako je Specijalni tužilac Milivoje Katnić, ne birajući sredstva, vršio hajku na Bećirovića i naš portal.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: “Tužilaštvo će da djeluje, ja sam napravio instituciju”, “Polakote: Isus Hrist je rekao, to vi rekoste”, “Ja govorim ono što utvrdim. To se nije dopalo nekima i počelo je moje spaljivanje”

U seriji tekstova opširno smo predstavili kako je u orkestriranom progonu Katnić koristio pojedine medije, pa ćemo ovom prilikom kratko podsjetiti na konkretan primjer objavljivanja lažnih vijesti u cilju zataškavanja zloupotrebe položaja i kršenja zakona od strane specijalnog tužioca.

Osim što je vijest o hapšenju “odzvanjala” danima sa naslovnih strana “Vijesti” uz senzacionalističke naslove, ovaj mediji je direktno učestvovao u pokušaju zataškavanja zloupotrebe položaja od strane Katnića.

Dnevna novina Vijesti, na osnovu “pouzdanih izvora” iz Tužilaštva, objavila je 29.11. 2019. godine informaciju da je Bećirović, nakon privođenja, saslušavan u Osnovnom tužilaštvu u Podgorici. Tu informaciju su ponovili 30. 11. i 01.12. iste godine, iako su dobro znali da je Bećirovića u Specijalnom državnom tužilaštvu saslušavao lično Milivoje Katnić.

U ovom slučaju je jasno da je Katnić preko Vijesti, i još nekih medija o čemu ćemo govoriti u narednim tekstovima, pokušao da se opere jer je svjestan da bi objavom da je Bećirović saslušavan u Specijalnom tužilaštvu zbog sms poruka ustvari priznao da je po ko zna koji put zloupotrijebio funkciju i vodio svoje lične ratove.

Orkestrirana hajka: Vijesti pokušale da “operu” Katnićevo samosilništvo

Ovakve metode nijesu ništa strano specijalnom tužiocu Milivoju Kantiću koji se ponaša kao što su to činili agenti UDBE u periodu od 1948 – 1951. godine, pa stoga nije na odmet podsjetiti na hajku koju je SDT vodio protiv Bećirovića i portala Aktuelno zbog sms poruka.

Sve je postalo jasno nakon što su prvo Osnovni, a nedavno i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu pravnu konstrukciju protiv Bećirovića.

Sada je već postalo jasno da je Katnić u napadu na Bećirovića i portal Aktuelno stavio lične motive ispred struke.

Kako je bilo i očekivano, u objavljivanju brutalnih laži prednjačile su dnevne novine Vijesti i istoimena televizija i portal.

U medijskim napadima posebno se isticala klerikalna medijska ispostava KOS-a – dnevni list Dan.

Ova bivša medijska ispostava KOS-a i glasilo Srpske pravoslavne ckve, po svemu sudeći, je služilo kao posrednik između specijalnog tužioca Katnića i predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića.

Ono što posebno treba naglasiti je da isljednik Milivoje Katnić – samoproklamovani tajnovidac koji sve zna i sve vidi, nije našao za shodno da odgovori na mnoštvo ozbiljnih pitanja koje je Bećirović postavio u saopštenju prije pet mjeseci.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve