Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, saopštio je danas na konferenciji za novinare da je sinoć spriječena jedna likvidacija u Crnoj Gori.

Foto: Cdm

“Naš sistem je dobro uvezan, a želim da se zahvalim policiji jer je spriječila izvršenje krivičnih djela. Pedeset života u Crnoj Gori je izgubljeno, to su nečiji sinovi, drugovi, prijatelji.. Sinoć smo spriječili jednu likvidaciju”, naveo je Katnić.

Specijalni tužilac nije želio da iznosi više detalja o tome, te nije poznato ko je bio meta, kao i gdje je likvidacija spriječena.

“Svi smo živi jutros u Crnoj Gori, to je najbitnije”, prokomentarisao je Katnić.

Kada je riječ o slučaju državni udar, Katnić je napomenuo da je ponovo raspisana potjernica za Džozefom Asadom, koji nije dostupan državnim organima Crne Gore. Napomenuo je da je saslušana još jedna osoba za kojom je ukinuta potjernica.

Tužilac je istakao i da je Ananije Nikić, protiv kojeg se vodi odvojen postupak i dalje nedostupan crnogorskim organima.

“On je važna osoba. Tražili smo saslušanje, ali je Rusija odgovorila da ne mogu da ga saslušaju zbog bezbjednosti države. Protiv Nikića će se nastaviti postupak kad bude dostupan”, naglasio je on.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments