Subota, 25 Septembra, 2021
Rubrika:

Kašćelan i Santander: Ulaganjem u djecu ulažemo u budućnost Cetinja i Crne Gore

Prijestonica Cetinje i ja lično posebno smo posvećeni unapređenju kvaliteta života djece i mladih, rekao je Kašćelan

Djeca i mladi su budućnost Cetinja i Crne Gore i zato je neophodno da, svako u dijelu svoje nadležnosti, doprinese obezbjeđivanju kvalitetne zdravstvene, socijalne i dječje zaštite i kvalitetnog obrazovanja za svako dijete, ocijenjeno je na sastanku gradonačelnika Prijestonice Aleksandra Kašćelana i šefa UNICEF-a u Crnoj Gori Huana Santandera.

“Prijestonica Cetinje i ja lično posebno smo posvećeni unapređenju kvaliteta života djece i mladih. Gradimo i gradićemo lokalnu infrastrukturu koja će im omogućiti bolji i kvalitetniji razvoj, jer ulaganjem u djecu ulažemo u našu budućnost”, kazao je Kašćelan.

Želja i namjera lokalnih vlasti, dodao je on, jeste da doprinesu poboljšanju njihove zdravstvene zaštite, prije svega kroz snaženje prevencije.

“Tu govorimo o vakcinaciji i drago mi je da je UNICEF ovdje danas da zajedno pošaljemo jasne poruke i ohrabrimo roditelje da djecu vakcinišu i da eventualne dileme rješavaju kroz razgovor sa stručnjacima”, istakao je Kašćelan.

Iskazao je zadovoljstvo stepenom vakcinacije Cetinjanki i Cetinjana protiv COVID-19 i ukazao na činjenicu da je Prijestonica među opštinama sa najvećim obuhvatom imunizacije u Crnoj Gori.

“Sam je dao primjer i u potpunosti završio vakcinaciju”, navode iz Prijestonice.

Prijestonica je, podsjetio je Kašćelan, u cilju suzbijanja pandemije sprovela brojne aktivnosti u cilju sprečavanja širenja pandemije i uprkos krizi i ograničenim finansijskim sredstvima, obezbijedila pomoć za lokalne zdravstvene ustanove kroz nabavku opreme i finansijske stimulanse za zaposlene.

Santander je pohvalio aktivnosti gradonačelnika da u potpunosti podrži nacionalne napore da se okonča pandemija imunizacijom protiv COVID-19.

On je dodao da je važno da se poboljša imunizacija djece kao i da se unaprijedi komunikacija između porodica i stručnjaka iz lokalnog doma zdravlja, tako da roditelji mogu s ljekarima i medicinskim sestrama razgovarati o svim brigama koje se tiču vakcina.

Sagovornici su razgovarali i o potrebi unapređenja socijalnih sadržaja kako bi se pomoglo prevazilaženju brojnih problema nastalih usled pandemije, prije svega zbog zatvaranja škola i ekonomske krize.

Takođe, konstatovano je da je kriza ogolila i određene strukturne probleme koje treba u što skorijem roku rješavati na sistemski način.

„Drago mi je da čujem da Cetinje želi da pruži više besplatnih sportskih i kulturnih aktivnosti mladim ljudima. To je posebno bitno tokom ovog ljeta da bi podržali mentalno zdravlje mladih i pomogli im da nadoknade sve ono što su tokom godine izgubili u učenju zbog zatvaranja škola. UNICEF se raduje budućoj saradnji s opštinom Cetinje na obezbjeđivanju kvalitetne zdravstvene, socijalne i dječje zaštite i kvalitetnog obrazovanja za svako dijete”, kazao je Santander.

Najnovije

Prašovićeva borba karijere na stadionu Totenhema

Crnogorski bokser Dilan Prašović boriće se večeras u Londonu protiv domaćeg boksera Lorensa Okolija za titulu WBO šampiona u kruzer kategoriji. Meč će biti održan...

U Kliničkom životno ugroženo 50 COVID pacijenata

U Kliničkom centru Crne Gore trenutno se nalazi 114 pacijenata sa COVID-19 infekcijom. Kako je saopšteno iz ove zdravstvene ustanove njih 50 je životno ugroženo.

Hrvatska: Užasan zločin, otac ubio troje djece, pa pokušao samoubistvo!

Troje djece, blizance dječaka i djevojčicu u dobi od sedam godina te sina od četiri godine ugušio je noćas otac u potkrovnom penthouseu na...

CPC: Sjutra liturgija na Cetinju

Mitropolit CPC-a Mihailo sjutra će na Cetinju u 10 h u crkvi Svetoga Ivana Crnojevića služiti Svetu arhijerejsku liturgiju. Kako je saopšteno iz CPC-a mitropolit...

Pravac muzej, dječija nedjelja u gradskim muzejima i galerijama

Pravac muzej – naziv je kampanje kojom Opštinska javna ustanova “Muzeji” Kotor obilježava Dječjiu nedjelju, planetarnu manifestaciju u slavu djeteta. Kampanja podrazumijeva animiranje najmlađe publike...

Najčitanije

Povezano

Apel okupiranom Cetinju

Piše: Sreten Vujović Od dana kada je policija Crne Gore pod komandom Alaksandra Vučića i Aleksandra Vulina a posredstvom, marionetske gostujuće vlade zavela neviđeni teror...

UNICEF: Djeca izgubila 1,8 biliona školskih časova zbog korone

UNICEF je u sjedištu UN u Njujorku, gdje se održava generalna debata svjetskih lidera, u okviru zasjedanja Generalne skupštine UN, postavio displej-brojač na kojem...

Eksplozija u centru Cetinja, bez povrijeđenih

Cetinjski kafić „Ka' doma“ potpuno je uništen u eksploziji jutros oko 3.30 sati, u kojoj nije bilo povrijeđenih, javlja Cetinjski list. Taj medij navodi da...

Pusić: Najbrutalnije miješanje SPC u politiku Crne Gore nije bilo ustoličnje na Cetinju, već formiranje Vlade

Događanja na Cetinju i retorika nakon toga podsjećali su na početke devedesetih, čega se Hrvatska dobro sjeća, kazala je u našoj emisiji “Drugačija radio...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve