Slobodan Kašćelan koji je optužen za zelenašenje pušten je danas iz zatvora u Spužu da se brani sa slobode.

Slobodan Kašćelan

Njemu su oduzete putne dozvole i imaće obavezu javljanja.

Na prethodnom ročištu sudija Višeg suda Dragoje Jović prihvatio je danas jemstvo od pola miliona eura koje je ponudio Kašćelan.

Novac su sakupili članovi porodice okrivljenog Kašćelana ponudivši hipoteku na stanove. Iako je sud za jemstvo tražio 400 hiljada eura, članovi Kašćelanove porodice su sakupili preko pola miliona eura. Konkretno, ponuđeno je 501.000 u nekretninama i 5.000 keša.

Tako je njegova sestra Milka Vasić ponudila 143.000 eura, Nenad Pravilović 209.600, Novica Kašćelan 5.000, Danilo Kašćelan 56.400 i Dragana Kašćelan 91.800.

Specijalni tužilac Saša Čađenović nije se protivio ovom prijedlogu.

Podsjetimo, Kašćelan je optužen za zelenaštvo, a prema optužnici Kotoranin je 50 hiljada eura dao na kamatu Milanu Dragoviću, a iznos kamate bio je 10 odsto.

Slobodan Kašćelan ranije je kategorički negirao navode optužnice.

Pored Kotoranina, optuženi su i Igor Božović, Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić, koji se nalaze u bjekstvu.

Braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović se brane sa slobode. Optužnica protiv Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića je spojena sa postojećom.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve