Viši sud u Podgorici prihvatio je jemstvo u iznosu od 444.000 eura koje su ponudili članovi porodice optuženog Slobodana Kašćelana za njegovo puštanje iz pritvora.

foto Arhiva

Gotovo cjelokupan iznos ponuđen je u nekretninama, uz dodatnih 5.000 eura keša.

Tužilac se nije protivio prihvaćanju jemstva.

Kašćelanu su oduzete putne isprave, a on je saopštio da neće napuštati Crnu Goru, te da će se uredno javljati.

Podsjećamo, Kašćelan je uhapšen 12. decembra prošle godine u Pragu, a 8. februara je izručen Crnoj Gori i istog dana smješten u Istražni zatvor. Potjernicu za Kašćelanom raspisao je NCB Interpol Podgorica u februaru 2017. godine zbog više teških krivičnih djela.

Kašćelan je nedavno osuđen zbog pokušaja ubistva Igora Markovića. Istom presudom i Marković je osuđen na dvije godine zbog pokušaja ubistva Kašćelana.

U presudi se navodi da je 30. aprila 2010. u Prčanju kod Kotora, Kašćelan sjedio u Vili “Marija“, a da mu je Marković prišao kako bi porazgovarali. On je ustao, nakon čega su se zajedno udaljili od stola. Potom je Kašćelan naglo skrenuo i iz svog auta izvadio revolver, a onda je i Marković potegao pištolj „leška zbrojevka“ bez fabričkog broja.

Optuženi Kašćelan ranije je u završnim riječima rekao da je spornog dana branio svoj život.

Presudom iz 2014. Kašćelan je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Markovića i nedozvoljenog držanja oružja, dok je Marković osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Kašćelana i nedozvoljenog držanja oružja. Odluka je po žalbama vraćena na ponovno odlučivanje.

Komentari

avatar