Nedjelja, 24 Septembra, 2023
Rubrika:

Kašćelan čestitao Badnji dan i Božić

Gradonačelnik je sa saradnicima posjetio časne sestre Franjevke crnogorske provincije, reda Bezgrešnog začeća i čestitao im Božić. Kao i prethodnih godina, predao im je, u ime lokalne uprave i građana i građanki Cetinja, prigodan božićni poklon

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Kašćelan čestitao je Badnji dan i Božić građanima i građankama koji ovaj hrišćanski praznik proslavljaju prema Gregorijanskom kalendaru.

„Božić i njegovo iščekivanje otvorenog srca i s posebnom radošću, sa osjećajem vjere i nade u bolje sjutra, iznova nas podstiče da budemo dobri ljudi, da svojim životima istinski promovišemo ljubav, mir, poštovanje i zajedništvo među ljudima. Kao porodični praznik, Božić nas uči da čuvamo i poštujemo familiju i prijatelje, i da se prisjećamo onih koji više nijesu sa nama. Neka radost Hristovog rođenja donese sreću, mir i zdravlje u vaše domove. Čestitam vam Badnji dan i Božić i želim prosperitetnu Novu godinu“, naveo je Kašćelan.

Gradonačelnik je sa saradnicima posjetio časne sestre Franjevke crnogorske provincije, reda Bezgrešnog začeća i čestitao im Božić. Kao i prethodnih godina, predao im je, u ime lokalne uprave i građana i građanki Cetinja, prigodan božićni poklon.

Kašćelan je časnim sestrama i barskom nadbiskupu u miru i župniku cetinjskom, monsinjoru Zefu Gašiju, prenio želje za dobro zdravlje i uspješnu 2022. godinu. On je ponovio da su božićni praznici vrijeme koje provodimo sa porodicom i najbližim prijateljima, zbog čega izuzetno cijeni priliku koja mu se ukazala da u ime sugrađana i sugrađanki posjeti časne sestre i prenese im izraze ljubavi i poštovanja.

2Časne sestre Franjevke crnogorske provincije, reda Bezgrešnog začeća, došle su iz Slovenije na Cetinje 1946. godine kada je otvorena specijalna bolnica za plućne bolesti. Tada je rad u antituberkuloznom dispanzeru započelo deset časnih sestara Franjevki, a pedesetih godina prošlog vijeka počele su sa radom i u Bolnici “Danilo I”2, zaključuje se u čestitki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve