Petak, 19 Jula, 2024
Rubrika:

Kapetan VCG demantuje da je potpisnik podrške SPC: Ne podržavam one koji negiraju Crnu Goru

Posljednjih nekoliko dana Crnom Gorom kruži pismo podrške Kapetana duge plovidbe Mitropoliji crnogorsko primorskoj u vezi Zakona o slobodi vjeroispovijesti gdje su navedena imena i prezimena potpisnika bez detalja kao sto su ime roditelja, matični broj, potpis. Tako se na spisku našlo ime kapetana Zorana Jovanovića bez navedenih detalja, koji se obratio redakciji portala CdM i demantovao da je potpisnik pomenutog pisma

Posljednjih nekoliko dana Crnom Gorom kruži pismo podrške Kapetana duge plovidbe Mitropoliji crnogorsko primorskoj u vezi Zakona o slobodi vjeroispovijesti gdje su navedena imena i prezimena potpisnika bez detalja kao sto su ime roditelja, matični broj, potpis. Tako se na spisku našlo ime kapetana Zorana Jovanovića bez navedenih detalja, koji se obratio redakciji portala CdM i demantovao da je potpisnik pomenutog pisma.

foto CDM

“Ja Jovanović Jakova Zoran rođen 15. oktobra 1967. godine u Kotoru, Crnogorac sa crnogorskim pasošem, nastanjen u Kotoru javno demantujem da nisam taj Zoran Jovanović naveden u pismu. Ateista sam i nisam pripadnik niti jedne stranke niti ni jedne NVO SPC/CPC niti sekte SPC, Jehovini itd…“, kazao je Jovanović CdM-u.

On je istakao da se trenutno nalazi na brodu koji plovi vodama Crnog morau i da je pismo dobio putem Viber poruke sa pitanjem da li ga podržava ili ne.

“Tek poruke mojih prijatelja i poznanika koje su mi neprestano stizale bile su opomena da se nešto dešava sa mojim imenom. Molim organizatora poznatog svima nama, naravno nije Crnogorac, da dostavi javnosti detaljan spisak sa potrebnim podacima za jednu ovakvo ozbiljnu vrstu podrške, jer mnogo je Zorana Jovanovića na koje će se upirati prstom i nanositi šteta kako njima tako i njihovim porodicama kao u mom slučaju”, poručio je on.

Jovanović naglašava da njegovi prijatelji sa kojima pije kafu, a od kojih su neki postali članovi njegove porodice, učestvuju na litijama ali da njega to ne interesuje.

“Njihova stvar. Znam da ti ljudi kapetani postoje i da nisu izmišljeni ali mnogo ih je istih imena i prezimena pa bi morali postojati i drugi podaci. Sam naslov pisma “Podrška kapetana…”, jer poznavajući većinu sa ovog spiska je pogrešan, i trebao bi biti “Podrška kapetana Srba iz Crne Gore” jer znamo da su skoro svi Srbi”, tvrdi Jovanović u izjavi za CdM.

On potpisnicima pisma poručuje da jasno i čitko popune podršku kako i priliči,  da navedu više podataka kao što su nacionalnost, pasoš, mjesto stanovanja… Vidjeli bi, tvrdi Jovanović, da velika većina nisu Crnogorci, nemaju crnogorski pasoš, žive u Srbji…

“Gospodo kolege, od mene ne možete dobiti potpis, mada znam da vas i nije briga, jer sam Crnogorac, porodica mi je pravoslavna i ne prijeti im nikakav progon. Ne mogu dati potpis kad vidim moje poznanike i nihove supruge iz kamenjara BiH i livada Srbije koje su došle u Crnu Goru sa ručnim prtljagom udale/oženile se na “pjenu od mora” i u bundama od 1000-5000 eura litijaju ulicama Boke, prozivajući i negirajući Crnu Goru i kličući “Svjedoku” na svako negiranje svega crnogorskog”, naglasio je Jovanović.

Prema njegovim riječima ne može dati podršku radi onog siromaha koji ih predvodi, “a došao je odakle i oni „Golfom 2“, donio kutiju alata vezanog žicom pa je napravio kuću u Budvi, a sada iz automobila od 120000 eura vadi transparente mržnje i proziva lopove po Crnoj Gori.

On dalje pojašnjava zašto ne može podržati pismo podrške SPC.

“Ne mogu dati podršku glavnom glumcu”Svjedoka božje ljubavi”ali ću mu dati potpis za nominaciju za Oskara kao jedinom filmu na svijetu koji je sniman bez statista. Ne mogu dati podršku i šetati ulicama Crne Gore pjevati Kosovu, slušati negiranje postojanja moje zemlje, ali ću vas razumjeti tek kad prvo budete održali moleban i litiju ulicama Knina i Prištine. Ne mogu vam dat podršku dok se pale zastave moje zemlje, a vaša se vijori godinama u Kotoru gradu i niko je ne dira”, pojašnjava svoje razloge Jovanović.

Svetinje im niko neće ponijeti, a ako su vjernici, dodaje on,  mogu se pomoliti bilo gdje, samo da tamo obave uplatu.

“Neću polemisati sa vama jer nemam profila na društvenim mrežama, oni koji me znaju, znaju da ne diram nikog, ne miješam se u politiku niti mi je stalo za crkvu, ali vašom površnošću prilikom pisanja peticije jednog Zorana Jovanovića ste uvukli u neprijatnu situaciju”, zaključio je kapetan Jovanović za CdM.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve