Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Kantov drug na popravnome

Zamjerajući onima s kojima polemiše na tobožnjemu pristupu ''ad hominem'', naš Stručnjak demonstrirajući svoj ''ad rem'' pristup pokušava izbrljati svoje oponente

Piše: Adnan Čirgić

Premda se i u pretprošlome javljanju, nakon što su mu se izlizali svi “argumenti” protiv crnogorske standardnojezičke norme, Jakov Daković retorički zapitao: “I ne znam šta bih više dodao”, naš je Filozof ipak odlučio nešto dodati. I pošto je pokazao da o jeziku ne zna ništa, pokušao je naš “ad rem” stručnjak nadrobiti nešto o artiljeriji, pješadiji, avijaciji, topništvu, štitovima i štitonošama, a jedino što je uspio jeste što je još jednom potvrdio da se u jezik razumije taman kao i u vojne strategije. No u tim trabunjanjima o nepoznatome Jakov u Crnoj Gori nije usamljen.

Zamjerajući onima s kojima polemiše na tobožnjemu pristupu “ad hominem”, naš Stručnjak demonstrirajući svoj “ad rem” pristup pokušava izbrljati svoje oponente, pa tako Bobana Batrićevića naziva mojim štitonošom. Budući da me smrtno ranio u prethodnoj polemici, mašta Jakov, Boban Batrićević uskače kao štitonoša da me odbrani od Jakovljeva tup(av)og filozofsko-filološkoga pera kako ne bih bio dokusuren, kako mi se mrtva glava ne bi sunčala na kolcu velikosrpske lingvistike. Ne zna Kantov drug da mu je Batrićević odgovor sročio u dokolici, na putu za SAD. E sad, kad sazna, da je Batrićević u SAD-u, eto mu prilike da raspali maštu kako je pred strahom od njega pobjegao čak i na drugi kontinent.

I pošto viši i bolji odoše višima i boljima, zapade mene ovako smrtno ranjena da izađem Jakovu na biljegu. A biljege takvih lingvističkih znalaca prihvatio bih se vazda, sve i da nosim “desnu u lijevoj ruci” ili da je na meni više rana no na Pavlu Orloviću jer što su ranjene ruke i noge pri ranama na glavi koje se evo sto pedeset godina zaliječiti ne mogu na onima što stenju kao žrtve velikosrpske jezičke propagande.

Jakov u potonjem ad rem obraćanju veli: “Čirgić i Batrićević (…) su pokušali da me namame u lingvistički t(rap) jer je to teren gdje se osjećaju najsigurnije.” Jakov bi dakle da se u polemicu o jeziku ne držimo lingvističkoga terena. Može i to, Jakove, na In4S-u ili Vijestima, a sve su prilike i na RTCG.

No dok se Jakov ne pripovrne na lingvistički teren s kojega je ova polemika započela, ostavićemo ga bez odgovora pa neka mašta kako je usmrtio najveće neprijatelje Crne Gore, kako nas nazva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
29.01.2023-13:42 13:42

Ovom laprdalu od Jakova Dakovića, zaista ne treba ukazivati čast i polemisat sa njim o bilo čemu. Taj tip je jedno obično, nezvaveno puvalo. Umberto eko je raka nešto za takve tipove, ali je predugačko da se citira ovđe!