Prepoznajući važnost međunarodne saradnje i solidarnosti u borbi protiv globalnog izazova zdravlju, Kanada će donirati 250.000 kanadskih dolara što je oko 165.000 eura Crnoj Gori, kao pomoć u borbi protiv pandemije virusa Covid-19.

Ilustracija

“Kanada veruje da je globalni odgovor na pandemiju najefikasnija održiva dugoročna strategija, i u skladu sa tim je izdvojila značajna sredstva za borbu protiv pandemije, kako kroz humanitarnu pomoć najranjivijim zemljama, tako i putem finansiranja međunarodnih organizacija koje pomažu u upravljanju krizom tokom pandemije, kao i putem izdvajanja sredstava za istraživanje i razvoj napora da se pronađe efikasna vakcina”, navodi se u saopštenju kanadsje Ambasade.

Vlada Kanade je, kako dodaju, najavila izdvajanje velikih sredstava za borbu protiv globalne pandemije Covid-19, koja će, između ostalog, biti usmerena na mobilizaciju kanadskih naučnih istraživanja koja rade na razvoju efikasnih medicinskih protiv-mera, podršku ubrzanom razvoju vakcine protiv koronavirusa, pronalaženju bezbednog i efikasnog načina liječenja u saradnji sa Svetskom zdravstenom organizacijom (SZO), podršku dijagnostici za više od 20 partnerskih zemalja, i razvoj strategija za borbu protiv dezinformacija, stigmatizacije i straha.

“Kanada i Crna Gora imaju pozitivne bilateralne odnose i razvijenu saradnju u okviru NATO, a iako nije članica EU, Kanada snažno podržava Crnu Goru u procesu evropskih integracija. Kanada i Crna Gora sarađuju u okviru NATO misije Snaga naprednog isturenog prisustva u Letoniji”, zaključuje se u saopštenju Ambasade Kanade.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve