Prijedlog zakona o istopolnom partnerstvu, za čije usvajanje je potrebna podrška 41 poslanika, sjutra će se naći pred poslanicima u Skupštini.


Poslanički klub manjinskih partija neće podržati Prijedlog zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, najavio je predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, navodeći da u Crnoj Gori postoje drugi problemi kojima se treba posvetiti.

Poslanici tog kluba ni u julu prošle godine nijesu glasali za Prijedlog zakona.

Predsjednik Upravnog odbora Kvir Montenegro Danijel Kalezić, komentarišući navode da je upitno koliko je sada, s obzirom na situaciju u državi, dobro raspravljati o tom Zakonu, kaže da je za ljudska prava uvijek pravo vrijeme.

“Ne postoji nijedan razlog da se o ovom Prijedlogu zakona ne raspravlja i da se ne usvoji. Naravno da naša zemlja ima mnogo stvari koje su prioritetne, jedna od tih stvari su i ljudska prava, pa i ljudska prava nas LGBTIQ osoba. Bilo koja diskusija koja ide u smjeru da sada nije pravo vrijeme za ovaj Zakon, nije ništa drugo do traženje izgovora i razloga da neko ne podrži Zakon”, kaže on za Antenu M.

Zakon je, naglašava Kalezić, ništa drugo nego unapređenje ljudskih prava u Crnoj Gori.

“Ako svi koji su obećali da će da podrže Zakon ispune obećanje, on će biti usvojen”, zaključio je Kalezić.

Podsjetimo, Prijedlog zakona o istopolnom partnerstvu nije dobio potrebnu većinu u julu prošle godine.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve