Srijeda, 20 Oktobra, 2021
Rubrika:

Kako će Joanikije srušiti mauzolej

''NATO helikopteri, isti oni koji su, efikasnošću koja nadzilazi sve ono o čemu Glovo i DHL mogu sanjati, izvršili dostavu Mićovića i Perića u Cetinjski manastir, raketiraće Meštrovićevo remek-djelo''

Piše: Andrej Nikolaidis

Tonino Picula, izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru saopštio je, biranim riječima, da je NATO odobrio helikopterski desant na Cetinje ne bi li bile izbjegnute teže posljedice po mir i stabilnost Crne Gore.

Gotovo istovremeno, prvi NATO mitropolit u Crnoj Gori, Mićović, ponovio je da će mauzolej biti uklonjen sa vrha Lovćena.

Razumijete kako Mićović to planira učiniti?

NATO helikopteri, isti oni koji su, efikasnošću koja nadzilazi sve ono o čemu Glovo i DHL mogu sanjati, izvršili dostavu Mićovića i Perića u Cetinjski manastir, raketiraće Meštrovićevo remek-djelo. Na taj način NATO će djelovati odlučno i preventivno, te spriječiti sukob crnogorskih ekstremista koji će blokirati prilaze mauzoleju jer će se protiviti rušenju jednog od najvažnijih jugoslovenskih spomenika kulture i vladinih snaga kojima će biti naređeno da izvrše nalog nadležne inspekcije i ministarstva – čitaj: Crkve Srbije; čitaj: Aleksandara Vučića.

Zdravko Krivokapić održaće pres konferenciju i saopštiti da je raketiranje naložio zato što je mauzolej policiju gađao mo…ge…le…fjl, hi-hi-hik, to nije moja branša, koktelom.

Osoba koju će gledaoci opisati kao „križanac Milijane Baletić i Emila Labudovića“ saopštiće da RTCG posjeduje snimak koji dokazuje da je mauzolej pucao na policiju.

Dritan Abazović saopštiće da je lično komandovao akcijom raketiranja i da građani, uključujući tu i istoričare umjetnosti i bageriste, mogu biti relaksirani.

Deset minuta po raketiranju vladi Crne Gore će stići čestitka od talibanske vlade Avganistana (tamo je takođe osvježilo), u kojoj se kaže: „U vašim postupcima prepoznali smo vlastitu odlučnost i posvećenost borbi protiv devijantnih društvenih praksi i simbola bezbožništva“.

Čestitku istovjetne sadržine talibani će poslati i u briselsko sjedište NATO-a.

Odmah po raketiranju, mehanizacija Bata Carevića daće se na uklanjanje barikada i ruševina mauzoleja. Biće to, kao i sve što Carević čini, udžbenički primjer privatno-javnog partnerstva.

Već narednog jutra, Dritan će odletjeti u Beograd. Na surčinskom aerodromu dočekaće ga Matija Bećković. Srpska omladina će Dritana na rukama prenijeti od Surčina do Vučićeve rezidencije. Nekoliko mladića koji će ga tom prilikom prijeteći nedolično dodirivati biće privedeni. U policiji će priznati da su saradnici kriminalnih struktura koje žele restauraciju vlasti Mila Đukanovića.

Cetinjski odbor URA-e će saopštiti da je mauzolej bio kolateralna žrtva sukoba dva nacionalizma u Crnoj Gori. U znak protesta zbog rušenja mauzoleja, taj će odbor napustiti gornja polovina jednog URA-ša: njegov um i duh više neće biti uz partiju, dok će njegova stražnjica ostati u fotelji u koju je smješten partijskim zapošljavanjem.

Tea Gorjanc Prelević će javnosti obratiti pravno utemeljenim a sociopatskim saopštenjem i podsjetiti da je ometanje službenog lica u vršenju dužnosti krivično djelo.

Vanja Ćalović će saopštiti da se ne bavi demonstracijama na Cetinju i mauzolejom, nego litijama i autoputom.

Potom će za himnu Crne Gore biti proglašen fragment iz Wagnerovog „Marša Valkira“ koji je u helikopterskoj sceni „Apokalipse danas“ koristio Coppola.

Crna Gora dobiće i novi grb, koji će izgledati ovako: štit u bojama trobojke, sa centralno postavljenim krstom što okružuju ga 4 NATO helikoptera.

Na taj način, Crna Gora će konačno biti pomirena. Sa sudbinom.

Ako vam se čini kako je ovaj tekst zlonamjeran, pun pretjerivanja, groteska u biti, pitam…

A šta biste rekli da vam je prije dvije godine, nakon mitinga u Podgorici na kojem je Joanikije izjavio kako NATO u Crnu Goru može doći samo kao okupator, neko rekao da će tog čovjeka ustoličiti upravo NATO helikopter, oružje i suzavac (u sadejstvu sa mehanizacijom Bata Carevića)?

Šta da vam je neko rekao da će Mićović i Perić, sve pozivajući se na Isusa koji je pretvorio vodu u vino, tamjan pretvoriti u suzavac (kako je primijetio/la neki/a veoma, veoma duhoviti/a autor/ica sa društvenih mreža)?

Rekli biste, ne biste li, da je zloban, da pretjeruje i ono što je sveto pretvara u grotesku?

A šta da vam je neko prije dvije (ili tri godine) rekao da će država koja je bila na korak da postane „prva sljedeća članica EU“ umjesto toga postati prva teritorija pripojena srpskom svetu?

Pisati grotesku o Crnoj Gori znači stvarnost slikati hiperrealistički.

Ne postoji scenario dovoljno apsurdan, iracionalan i bizaran da ne bi mogao postati naša budućnost.

Postoji i dobra strana toga. Tamo gdje je moguće sve što je apsurdno, moguće je i da se ostvari ideja tako apsurdna kao što je ova: da prevagnemo izdaju, podlost, istinske neprijatelje, lažne prijatelje, svu njihovu snagu i svu našu slabost.

I pobijedimo.

U to vjerujem. Jer je apsurdno.

IzvorCdM

Najnovije

EC report: Disagreements slow down reform processes in Montenegro, some ministries are not working...

Tensions and mistrust among political actors marked the reporting period related to the political criteria, according to the Progress Report for Montenegro, which Radio...

U minibusu pronađena dva mrtva migranta, austrijska policija traga za vozačem

U toku je potraga za vozačem autobusa, nakon što su dva migranta pronađena mrtva u minibusu koji je iz Mađarske prešao u Austriju. Policija...

Bulatović's farewell message: I didn't know certain things, I endangered my colleagues and family,...

Former senior official of the National Security Agency, Luka Bulatović, who was found dead in a rented apartment in Podgorica on Friday, left a...

Sjutra pretežno sunčano

Sjutra će u Crnoj Gori biti pretežno sunčano, uz slab do umjeren razvoj oblačnosti. Krajem dana i tokom noći očekuje se povećanje oblačnosti. Ujutru na...

La liga: Umtiti zaplakao jer ga Barselona prodaje

Samjuel Umtiti nije više potreban Barseloni. Još ljetos je Barsa otpisala ovog igrača, a on je sada otkrio detalje. Razgovor je vodio sa predsjednikom Laportom. - Ne...

Najčitanije

Povezano

IZVJEŠTAJ EVROPSKE KOMISIJE O CG: Picula zabrinut zbog usporavanja integracija, bez progresa u pravosuđu

Izvjestilac Evropskog parlamenta (EP) za Crnu Goru Tonino Picula izrazio je zabrinutost za sveukopno usporavanje evrointegracija u našoj zemlji. On je, na sjednici Spoljnopolitičkog odbora Evropskog...

Rusija prekinula rad svoje misije pri NATO, a NATO prekinuo rad u Moskvi

Poslije nekih mjera koje je NATO preduzeo, ne postoje više osnovni uslovi za zajednički rad, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i precizirao da...

Zdravko & njegovi virusi

Piše: Andrej Nikolaidis Ova vlada je virus. Taj virus, doduše, nije napao zdrav, nego teško bolestan organizam. Zbog čega je još opasniji. Crna Gora je pod ovu...

Vijeće za nacionalnu bezbjednost o postupanju policije na Cetinju

Vijeće za nacionalnu bezbjednost raspravljaće danas o Izvještaju o postupanju bezbjednosnog sektora tokom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra. Izvještaj je napravila Komisija koju...

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Panto
09.09.2021-14:50 14:50

Što bi rekli! “Ne prdi strina očinjeg ti vida”

grana
09.09.2021-19:35 19:35

Bravo! Hvala na tekstu koji nagoni na smeh. Previse je ozbiljnosti i neozbiljnosti u zadnje vreme. Bas relaksirano.

Tihana
10.09.2021-00:24 00:24

Ili što bi rekli da je neko rekao da će Marko Milačić-Jelenčić, koji je palio NATO zastavu planirati rutu NATO helikoptera.

Sandra
13.09.2021-12:33 12:33

Odakle vam uopste ideja da se neko u Srbiji bavi CG. Sto se naroda tice, ne pricam o politici, uopste noste tema cak ni u prolazu. Ja sam poreklom s prostora CG niti sam je odvajala niti pripajala Srbija, moja je i kedna i druga i volim ih ko jedno, to ke koje pravo. Sto se tice Lovcena dragi moji, tamo” Njegos spava nejsvetija srpska glava”, i bila je crkva , sigurno jedan vladika nije za sebe zeleo mauzolej, nije to ni u skladu s hriscanskom pravoslqvnom religijom. Ljudi, uzmite knjige, pitajte nekog, naucite nesto…. Koji Dritan i srpska omladina,… Pročitaj više »