Pritisak kome je posljednjih mjesec izložena Radio televizija Crne Gore poprima sve agresivniju i neprincipijelnu formu, što Javni servis neće učiniti niti kvalitetnijim niti objektivnijim, uprkos tome što iz pokerta “Odupri se- 97.000” tvrde da će se nakon smjena Savjeta i direktora, naša kuća preporoditi na korist građana, ocjena je uredništva i menadžmenta RTCG povodom protesta na ulazu u Javni servis.

Logična su očekivanja građana da imaju što bolji Javni servis, isto kao što nezadovoljni imaju pravo da organizuju protest, koji je sinoć na glavnom ulazu u RTCG prijetio da preraste u nasilje, navodi se u reagovanju.

“To što su se su ispriječili između policije i demonstranata, ne izvinjava organizatore od odgovornosti za kreiranje situacije u kojoj je nasilje logičan ishod. Menadžment i uredništvo skreću pažnju domaćoj i međunarodnoj javnosti na nedosljednost kritičara Javnog servisa, koji, na jednoj strani, traže njegovu veću profesionalnost, dok na drugoj čine sve da našim novinarima otežaju profesionalno izvršavanje zadataka”, navodi se u saopštenju menadžmenta Javnog servisa.

Za organizatore protesta u jurišu na RTCG je sve bilo korektno i građanski.

-Žao nam je što uredništvu RTCG smeta pritisak koji mi građani pravimo kako bismo za svoj novac dobili objektvan i profesionalan Javni servis kakav i zaslužujemo – saopštili su iz Pokreta Odupri se.

Oni kažu da je trenutno takav novinarski standard te kuće očigledno je iz saopštenja koje su izdali.

-Snimci, međutim, sami po sebi demantuju njihove optužbe pa građanima ostaje da vjeruju svojima očima ili da slijepo vjeruju medijskim neistinama našeg Javnog servisa – istakli su oni.

Iz snimka se, međutim, vidi i da Pokretu “Odupri se” i ne treba Javni servis, jer oni već imaju svoj na čijem je čelu Željko Ivanović kojem je u interesu da RTCG ima što više problema.

Komentari

avatar