Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Jovanić ostaje u pritvoru, odbijeno jemstvo od 768.000 eura

Podsjetimo, bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić je 5. aprila ponudio jemstvo u iznosu od 768.000 kako bi se branio sa slobode

Viši sud je odbio jemstvo bivšeg predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića od 768.000 eura, koje je ponudila njegova porodica kako bi se branio sa slobode, saopštila je za Portal RTCG savjetnica za odnose sa javnošću u Višem sudu Marija Raković. Odluku je donijelo vijeće kojim je predsjedavao sudija Zoran Radović.

Podsjetimo, bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić je 5. aprila ponudio jemstvo u iznosu od 768.000 kako bi se branio sa slobode.

Podgorički Viši sud u januaru je odbio jemstvo u iznosu od 634.000 eura, koje je njegova porodica ponudila kako bi se branio sa slobode.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužicu protiv bivšeg predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, stečajnih upravnika Saše Zejaka, Snežane Jović, Sanje Lješković, Ranka Radinovića, Sretena Mrvaljevića, ali i Pavića Globarevića, Stane Čelebić, Darka Perovića, Omera Markišića, Dejana Golubovića, Danijele i Dušana Lakovića i preduzeća “Titan security” Podgorica, “Securitas Montenegro” Podgorica, “Top force system” Nikšić i “Ogimar MNE” Podgorica.

Oni se sumnjiče da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

Kako se navodi u optužnici, Jovaniću se, između ostalog, stavlja na teret da je tokom 2015. godine organizovao kriminalnu organizaciju koja je djelovala na teritoriji Crne Gore sve do aprila ove godine, a čiji članovi su postali ostala okrivljena fizička i pravna lica i više drugih, za sada nepoznatih osoba čiji je cilj bio “vršenje krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, radi sticanja nezakonite dobiti, a djelovanje kriminalne organizacije je planirano za neograničeni vremenski period i zasnovano na primjeni određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline članova”.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve