Jovan Kašćelan na takmičenju iz Informatike osvojio 100 bodova

Jovan Kašćelan od prvog razreda redovno pohađa dodatnu nastavu iz informatike i matematike. Kao izuzetno talentovan informatičar i matematičar,  član je informatičke i matematičke sekcije

Predstavljanje još jednog uspješnog učenika Gimnazije “Slobodan Škerović” koji je na Državnom takmičenju iz informatike osvojio 100 poena.

Jovan Kašćelan od prvog razreda redovno pohađa dodatnu nastavu iz informatike i matematike. Kao izuzetno talentovan informatičar i matematičar,  član je informatičke i matematičke sekcije. I u prvom i u drugom razredu takmičio se iz informatike i matematike na školskom takmičenju. Na osnovu rezultata sa školskog takmičenja predstavljao je Gimnaziju na Državnom takmičenju iz matematike i informatike u prvom prazredu i iz informatike u drugom razredu ostvarivši zapažene rezultate.

Naime, na Državnom takmičenju iz informatike u prvom razredu je zauzeo peto mjesto, osvojio je 52 poena (od 100 mogućih) i na osnovu tog rezultata odabran je da predstavlja Crnu Goru na Balkanijadi iz programiranja. U drugom razredu, na Državnom takmičenju iz informatike zauzeo je prvo mjesto s osvojenih 100 poena (od mogućih 100). Takođe je predstavljao Gimnaziju i na Olimpijadi znanja iz matematike i informatike, učestvovao na Domen kupu iz algoritamskog programiranja na kome je osvojio treće mjesto. Učestvovao je na danima talentovanih učenika koji su organizovani u Gimnaziji. Jovanov mentor Mladen Janković ističe njegovu posvećenost i odgovornost, kao i zainteresovanost za  programiranje.

Jovan kaže da slobodno vrijeme voli da provodi igrajući košarku, čitajući i svirajući klavir. Uči njemački jezik i trenutno je na B1 nivou. Svake subote ide na pripreme iz programiranja na PMF-u.

Njegova razredna Sanja Ognjanović kaže da je izuzetno odgovoran, radan i disciplinovan. Postiže izvanredne rezultate i u prirodnim i društvenim predmetima, a posebno je zainteresovan za informatiku.

Komentari

avatar