Četvrtak, 8 Juna, 2023
Rubrika:

Još jedan mural Vita Nikolića krasi Nikšić

Izložba umjetnika koji stvaraju u prostorijama Instituta za crnu metalurgiju održana je juče u okviru multimedijalnog događaja „Poezija-čelik-umjetnost“

Izložba umjetnika koji stvaraju u prostorijama Instituta za crnu metalurgiju održana je juče u okviru multimedijalnog događaja „Poezija-čelik-umjetnost“. U okviru izložbe otkriven je i mural velikanu nikšićke poezije Vitomiru Vitu Nikoliću.

Foto: Onogost.me

Akademska slikarka Milena Krivokapić, uz pomoć sestre Jelene, naslikala je mural.

“Bilo mi je pomalo izazov jer ima dosta murala koji su takođe uspješno realizovani u ovom gradu, a sa druge strane naravno da mi je čast jer je Vito zaslužio da se njegov lik nađe u gradu i da postoji još jedan mural posvećen njemu. Bio je izazov kako da se načini mural koji je autentičan, poseban, koje boje koristiti, kako ga uklopiti u ovaj ambijent, kako pokriti ovoliku površinu, koja nije mala oko 6m visine i 3,5 širine. Želja mi je bila ne samo da se prenese njegov portret, vjernost, što je takođe bitno, već da se uhvati čitava ta boemska atmosfera i što je postignuto nadam se i pozadinom, kombinacijom boja o upravo ono što mi je interesantno je reakcija ljudi”, kazala je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve