Od jutrošnjeg presjeka analiziran je 51 uzorak, među kojima je bilo četvoro pozitivnih na koronavirus, saopštio je direktor Kliničkog centra Jevto Eraković na pres konfereciji.

Ilustracija

U Crnoj Gori od početka epidemije od koronavirusa oboljelo je 109 osoba.

Stanje po opštinama sada izgleda ovako:

Podgorica 39
Tuzi 33
Bar 10
Ulcinj 8
Andrijevica 7
Budva 4
Herceg Novi 4
Tivat 2
Danilovgrad 1
Bijelo Polje 1

Kako je saopšteno iz Instituta za javno zdravlje, iako inicijalna epidemiološka istraživanja ukazuju da je do izlaganja virusu kod osobe iz Bijelog Polja došlo u Baru, ona će se trenutno voditi kao oboljeli iz Bijelog Polja gdje i predstavlja epidemiološki rizik.

Informaciju su potvrdili i iz opštine Bijelo Polje.

”Na području opštine Bijelo Polje registrovan je prvi slučaj zaraze virusom korona. Riječ je o 74-godišnjoj osobi ženskog pola koja nije stanovnik naše opštine, već je iz Bara došla da posjeti porodicu u Bijelom Polju (Pavino Polje). Nakon što se javila sa simptomima koji ukazuju na korona virus, urađen je test koji je danas potvrđen. Zaražena osoba će biti prevezena u barsku bolnicu, dok su porodica i lica sa kojima je bila u kontaktu smješteni u karantin. Iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje uvjeravaju da je situacija pod kontrolom i da je u ovom trenutku najvažnije da se građani u potpunosti pridržavaju naredbi Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kao i preporuka ljekara, kako bi zaštitili sebe i druge od posledica zaraze ovom bolešću”, naveli su u saopštenju.

U Kliničkom centru trenutno je hospitalizovano 16 pacijenata. Kako je saopštio direktor KCCG Jefto Eraković na Infektivnoj klinici nalazi se 12 pacijenta i svi su stablnom stanju.

,,Imamo četiri pacijenta na intenzivnoj njezi Internoj klinici. Tri su stabilna, a jedan je na respiratoru i trenutno je životno ugrožen”, naglasio je Eraković.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve