Jokić: Pozitivno što je SDP ponudio predlog za razrješenje krize

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić ocijenio je da je pozitivno što je Socijaldemokratska partija SDP u Kotoru ponudila predlog za razrješenje političke krize, kao i da će ga sagledati u kontekstu potrebe očuvanja opozicionog jedinstva na državnom nivou i građanskih protesta, koji su u toku.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić ocijenio je da je pozitivno što je Socijaldemokratska partija SDP u Kotoru ponudila predlog za razrješenje političke krize, kao i da će ga sagledati u kontekstu potrebe očuvanja opozicionog jedinstva na državnom nivou i građanskih protesta, koji su u toku. Jokić je Televiziji Vijesti saopštio da će predlog SDP-a razmotriti na stranačkim organima njegove partije Demokratske Crne Gore, i sjutra obavijesti javnost o konačnoj odluci.

Vladimir Jokić

“Kao predsjednik Opštine imam obavezu da sagledam taj predlog iz svih uglova i da na osnovu toga zajedno, i na organima partije i zajedno sa drugim funkcionerima, donesem odluku o načinu na koji ćemo odgovoriti na ovaj predlog”, rekao je Jokić.

Prema njegovim riječima ono što je pozitivno u svemu ovome jeste činjenica da postoji ta vrsta predloga SDP-a i da su u sedmici kada je zakazana sjednica Skupštine, “koja je bila predmet kontroverze cijele Crne Gore, kolege iz SDP-a izašle sa ovom vrstom predloga, tako da već sjutra ćemo javnost obavijestiti o definitivnom stavu.”

“Ono što mogu da kažem jeste činjenica da smo i u ranijem periodu izražavali stav da treba prevazići krizu i očuvati opoziciono jedinstvo kada je ono i na državnom nivou i kada imamo masovne građanske proteste. Dakle, u tom pravcu ćemo gledati na ovaj predlog”, kazao je Jokić.

SDP je najavio da će odustati od smjene Jokića ako on podrži raspisivanje lokalnog referenduma o izgradnji vezova za megakruzere u Kotoru.

Osim toga su pozvali Jokića i da dostavi kotorskom parlamentu na odlučivanje odluke iz njegove nadležnosti oko Luke Kotor koje je, kako su naveli, Jokić sam donio na Skupštini akcionara Luke Kotor, kao i da se javno obaveže da će u slučaju odbijanja na referendumu ili bilo kog zahvata u akvatorijumu Luke Kotor bez zakonskih preduslova i saglasnosti UNESCO-a odmah podnijeti ostavku.

Komentari

avatar