Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

Janović: Vlada odobrila pola miliona eura za nove avio-linije

Očekuje se, kaže, da će alokacija ovih sredstava generisati značajne ekonomske benefite, stimulisati rast u različitim sektorima i stvoriti nove prilike za lokalne biznise i zajednice

Pola miliona eura za podsticajne mjere u cilju povećanja turističkog prometa sa emitivnih tržišta, organizovanim avio-prevozom, predstavlja vizionarski pristup Vlade koja prepoznaje ključnu ulogu turizma u ekonomiji naše države, poručio je poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Tonći Janović.

Posebno je, prema riječima poslanika, važno istaći da su ove mjere realizovane u saradnji sa turoperatorima kroz zajedničku marketinšku kampanju, što će, kaže, “nesumnjivo doprinijeti značajnom porastu dolazaka turista”.

“Crna Gora će značajno unaprijediti svoju povezanost sa ključnim tržištima uz ovakvu finansijsku podršku, ciljano namijenjenu za nove avio-linije, povećanje frekvencije postojećih, kao i produžetak perioda letjenja”, naveo je janović u saopštenju za medije.

Očekuje se, kaže, da će alokacija ovih sredstava generisati značajne ekonomske benefite, stimulisati rast u različitim sektorima i stvoriti nove prilike za lokalne biznise i zajednice.

“Zato upućujem bezrezervnu podršku Vladi za proaktivne korake koji ne samo da će poboljšati našu dostupnost, već će i osigurati produženu turističku sezonu, čime će se dodatno učvrstiti reputacija Crne Gore kao vrhunske turističke destinacije”, dodao je poslanik.

Ovo je, smatra on, još jedan u nizu dokaza posvećenosti Vlade u jačanju “naše turističke industrije i radujemo se pozitivnim uticajima koje će ova inicijativa imati na crnogorsku ekonomiju”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve