Ministar sporta i mladih Nikola Janović danas je posjetio JU OŠ “Orjenski bataljon” i Dječiji dom “Mladost” u Bijeloj, u kojima je Ministarstvo na čijem je on čelu, adaptiralo sportske sale, za šta je uloženo oko 60 hiljada eura.

Pored ulaganja u infrastrukturu, Ministarstvo sporta i mladih organizovalo je i promociju i podjelu Evropskih omladinskih kartica EYCA, kao i predavanje na temu “Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu” koje se održala u saradnji sa još tri resora: Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom javne uprave i Upravom policije. Danas je u posjeti Dječijem domu “Mladost” bio i ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

“Nastavljamo dinamičan razvoj sportske infrastrukture koju smo od početka definisali kao jedan od naših ključnih prioriteta, Sa ove dvije sportske sale približavamo se broju od 50 sufinansiranih projekata izgradnje i adaptiranja sportskih objekata, što sveukupno predstavlja jednu od najvećih investicija do sada u našoj državi kada je u pitanju sportska infrastruktura. Iskoristio bih ovu priliku i da se zahvalim Rukometnom savezu Crne Gore koji je prepoznao pozitivnu inicijativu Ministarstva, te donirao opremu za mini rukomet u Dječijem domu “Mladost”.” kazao je Janović.

Pored sportske infrastrukture, događaj je dodatno obogaćen promocijom i podjelom EYCA kartica – Evropskih omladinskih kartica, jedinih besplatnih koje omogućavaju mladima Crne Gore uzrasta od 13 do 29 godina da koriste preko 130 popusta u našoj zemlji i preko 70 hiljada popusta širom Evrope.

Ministar Janović naglasio je da je ključna ideja da se mladima pošalje poruka da, od samog osnivanja, u Ministarstvu sporta i mladih imaju pouzdanog partnera na kog uvijek mogu da se oslone, te da je primarni cilj ove institucije kontinuirani rad i napredak na polju statusa i položaja mladih u Crnoj Gori.

“S tim u vezi, moram istaći još jednu inicijativu Ministarstva sporta i mladih koja me posebno raduje, a to je kampanja pod nazivom “Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu”, u okviru koje smo danas održali predavanje na temu cyber bezbjednosti, a koja ima za cilj da na pristupačan i interaktivan način podigne svijest djece i mladih o neophodnosti razvoja digitalne pismenosti, kao i pravilnoj i korisnoj upotrebi novih tehnologija.”, dodao je ministar.

“Iskoristio bih priliku da se zahvalim na izuzetno prijatnom dočeku u JU OŠ “Orjenski bataljon” I Dječiji dom “Mladost” uz želju da se ova lijepa saradnja nastavi” zaključuje Janović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve