Ministar sporta i mladih Nikola Janović, otvorio je regionalnu konferenciju posvećenu socijalnom osnaživanju mladih u riziku. Kako je pitanje mladih od multiresorskog značaja, Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih u kontinuitetu sprovode brojne aktivnosti u cilju poboljšanja njihovog položaja, a posebno ranjivih grupa, rekao je Janović.

foto Ministarstvo sporta

“Naša je misija da sačuvamo mlade od mogućih rizika i da im budemo oslonac kako bi imali što kvalitetnije živote i sjutra aktivno radili na kreiranju boljeg društva za generacije koje dolaze“, istakao je ministar.

Janović je naglasio da je važno na vrijeme prepoznati potrebe različitih kategorija mladih u riziku, te kreirati politike koje će im pomoći da ostvare svoje potrebe, saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih.

“Mladi moraju da jačaju svoje vještine i kompetencije kako bi postali nosioci pozitivnih društvenih promjena. Ministarstvo je nastavilo intenzivan rad na stvaranju novih prilika za mlade, prepoznajući značaj angažovanja institucija kako na centralnom, tako i na lokalnom nivou. Strategijom za mlade 2017-2021. prepoznali smo potrebe posebno ranjivih kategorija mladih, a u narednom periodu ćemo nastaviti sa naporima da sve mjere budu adekvatno sprovedene, kao što je bio slučaj i u prethodnom periodu”, pojasnio je on.

Ministar je istakao i značaj 10. decembra – Dana ljudskih prava, koji simbolizuje i zaštitu od diskriminacije i nasilja kojima pojedine grupe mladih mogu biti izloženi. Janović se na kraju zahvalio organizatoru konferencije, NVO Juventas i najavio nastavak saradnje i partnerskog odnosa u cilju poboljšanja položaja mladih u riziku.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve