Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Jakšić Stojanović prenijela iskustva Crne Gore u oblasti preduzetničkog učenja

Forum je organizovan od strane Vlade Republike Kipar, uz podršku UNECE-a i u saradnji sa Vladom Švajcarske i Programom Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP)

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović, učestvovala je na Forumu Ekonomske komisije UN za Evropu (UNECE) na temu „Osnaživanje mladih za održivu budućnost – preduzetničko obrazovanje i angažovanje mladih“, na poziv dr Atene Mihaelidu, ministarke prosvjete, sporta i mladih Republike Kipar. Forum je organizovan od strane Vlade Republike Kipar, uz podršku UNECE-a i u saradnji sa Vladom Švajcarske i Programom Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP). Tema je „Osnaživanje mladih za održivu budućnost – preduzetničko obrazovanje i angažovanje mladih“.

“Ministarka Jakšić-Stojanović je tom prilikom prenijela iskustva Crne Gore u oblasti preduzetničkog učenja, kao i napore naše zemlje u uvođenju sadržaja iz oblasti održivog razvoja i zaštite životne sredine u kurikulume, sa posebnim akcentom na projekat ,,Eko škola” koji se realizuje uz podršku Evropske komisije i koji se uspješno realizuje u brojnim školama u Crnoj Gori”, navode iz Ministarstva.

UNECE Forum okupio je ministre i zvaničnike na visokom nivou iz zemalja UNECE i Mediteranskog regiona, kao i predstavnike mladih, javnog i privatnog sektora iz međunarodnih i regionalnih organizacija, nevladinih organizacija i druge zainteresovane učesnike, kako bi zajedno doprinijeli stvaranju ambijenta za dostizanje prekretnice u zajedničkim regionalnim naporima u osnaživanju mladih u kreiranju održive budućnosti.

Cilj UNECE Foruma jeste da omogući uvid u primjere uspješnog integrisanja praksi održivosti u preduzetničko obrazovanje kroz obrazovanje za održivi razvoj (engl. ESD), kao i da omogući diskusiju o načinima na koji inovacije i preduzetništvo mogu smisleno doprinijeti ostvarenju održive i ravnopravne budućnosti, sa posebnim fokusom na učešće mladih i podsticanje inicijativa mladih i inovativnih održivih praksi

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve