Aktuelna vlast u Kolašinu koju vodi DPS značajno je unaprijedila finansijsko poslovanje opštine Kolašin! To bi se moglo izvesti kao zaključak nakon revizije Državne revizorske institucije! Takva ocjena je značajan napredak kada se zna da je prethodna vlast koju je vodila funkcionerka SDP Željka Vuksanović jer je tokom njenog mandata DRI dala čak dva negativna mišljenja, što znači da je ostavila više nego katastrofalno finansijsko stanje.

Kolašin

Suočeni sa takvim stanjem sadašnja vlast je odmah krenula u posao, što potvrđuju podaci DRI. Kontrolnom revizijom je utvrđeno da su od 22 preporuke koje su date Opštini  potpuno realizovano 11, što je vrlo uspješno. DRI je utvrdila da četiri revizije nijesu realizovane, a njih sedam je djelimično ispunjeno. Za dvije godine funkcionisanja ovo su odlični rezultati lokalne vlasti jer su tek na polovini mandata odnosno dvije godine.

Željka Vuksanović

U opštini Kolašin su svjesni da još ima dosta posla da bi se stanje sredilo nakon pustoši koju je ostavila Vuksanovićka i njeni partneri iz Demokratskog fronta i SNP. Ono što je problematično što otkriva izvještaj DRI jeste podatak da ta vlast praktično nije poštovala niti jedan propis niti obavezne međunarodne računovodstvene standarde.

Izvještaj DRI se odnosi na Završni račun budžeta opštine Kolašin iz 2017. godine, a sada je data ocjena preporuka koje je dala DRI. Revizori su dali svoj zaključak i preporuke.

-Da Opština i drugi državni organi obuhvaćeni revizijom u roku od (šest) mjeseci izvrše
realizaciju djelimično realizovanih i preporuka koje nijesu realizovane i da u zadatom roku
izvijeste Državnu revizorsku instituciju o stepenu realizacije istih – navodi se u izvještaju DRI.

Ovo je samo još jedan dokaz kako opozicija kada preuzme vlast vrlo neodgovorno i bahato upravlja lokalnim samoupravama, pa u svakoj ostave pravu pustoš.

Detaljan izvještaj možete naći na dri.co.me

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Gagi
Gagi
01.08.2020-13:48 13:48

Orginal Draginja,a nose isto prezime,mašala.