Nedjelja, 5 Februara, 2023
Rubrika:

Izručenom Dejanu Rovčaninu dat rok da spremi odbranu

Odloženo suđenje optuženima za šverc 60 kilograma kokaina školskim brodom Jadran

Suđenje grupi koja je pokušala da prošvercuje 56 kilograma kokaina školskim brodom Jadran iz Tivta u Istanbul danas je u podgoričkom Višem sudu odloženo za 27. septembar kako bi optuženi Dejan Rovčanin u međuvremenu spremio odbranu.

Sudski proces vodi sudija Goran Šćepanović.

Rovčanin koji je u spisima Specijalnog tužilaštva označen kao jedan od vođa ove grupe je u ponedjeljak izručen je Crnoj Gori iz Republike Srpske gdje je uhapšen po međunarodnoj potjernici 29. jula.

Kako je sud tek prije suđenja dobio rješenje kojim se obavještava da se Rovčanin nalazi u Crnoj Gori i da mu je određen pritvor, sudija je konstatovao da se ročište mora odložiti jer ovom otuženom nije bolo moguće u zakonskom roku od osam dana uručiti poziv za suđenje.

Advokat Marko Damjanović je kazao da bi on svakako tražio odlaganje kako bi njegov klijent spremio odbranu.

Prema navodima optužnice, Nikšićanin Dejan Rovčanin i srpski državljanin Vladimir Račić tokom 2018. godine oformili su kriminalnu organizaciju kojoj su pristupili Vojin Stupar, podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, Tivćanin Radomir Osmajić i stariji vodnik Miloš Kulić kome je u istrazi dodijeljen status svjedoka saradnika.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve