Institut za javno zdravlje izdao je instrukcije nadležnim institucijama da preduzmu hitne mjere izolacije ograničenja kretanja izvan stambenog objekta u kojem je potvrđena infekcija koronavirusom u podgoričkom naselju Vrela Ribnička.

Ilustracija

Na koronavirus pozitivan je B.B. (39), otac dvanaestoro djece, koji je ranije tražio pomoć od Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, ali da nijesu imali, kako kaže, razumijevanja.

“U utorak veče, oko ponoći sam pozvao Hitnu i kada sam im rekao da imam dijareju i temperaturu, rečeno mi je da mi je da će me proći jer mi je to od pasulja i da treba da se istuširam da bi mi prošla temperatura”, rekao je B.B. na telefonskom pozivu novinaru portala RomaNet.

B.B. je cijelu noć imao stomačne bolove.

“Nisam mogao da spavam. Pored bolova sam razmišljao o tome kako da zaradim neki dinar za djecu jer ne radim nigdje, a ne primam ni socijalnu pomoć”, priča B.B. i dodaje da u posljednih deset dana je aktivno tražio posao kako bi prehranio porodicu.

“Žena nije izlazila nigdje, osim do narodne kuhinje odakle uzimamo jedan obrok dnevno”, objašnjava. On je ispričao kako je došao do saznanja da je inficiran.

“Juče (u srijedu) je prolazila policija pored naših zgrada i jedan komšija ih je zaustavio da ih zamoli da mi pomognu. Došli kod mene i ispitivali me kako se osjećam. Nakon njih došli su doktori, pretpostavljam iz Instituta za javno zdravlje i dali mi dvije inekcije da mi prestane dijareja. Uzeli su mi bris i rekli da će mi javiti rezultate. Danas su me zvali da mi kažu da sam pozitivan na virus i da će doći da mi uzmu i cijelu porodicu”, objasnio je B.B.

Njemu i njegovoj porodici je određena kućna izolacija, a ostalim članovima porodice uzeti su brisevi kako bi se testirali na virus.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments