Hajka koju specijalni državni tužilac Milivoje Katnić vodi protiv biznismena Zorana Bećirovića i portala Aktuelno dobila je i zvanični sudski eprilog krajem prošlog mjeseca, kada je Viši sud odbacio suludu pravnu konstrukciju ODT-a. Nakon toga klupko zloupotreba državnih organa, medijske hajke zasnovane na lažima i insinuacijama počelo je da se odmotava, a portal Aktuelno danima je pisao o zloupotebama Katnića i njegovih pomagača u tužilaštvu i medijima.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: “Tužilaštvo će da djeluje, ja sam napravio instituciju”, “Polakote: Isus Hrist je rekao, to vi rekoste”, “Ja govorim ono što utvrdim. To se nije dopalo nekima i počelo je moje spaljivanje”

Međutim, ono što smo do sada iznijeli na uvid javnosti samo je djelić dobro osmišljenog progona, koji je iz ličnih motiva pokrenuo glavni specijalni tužilac i sprovodio ga zloupotebom specijalnog policijskog tima i medijskih “pendreka” za obračunavanje sa neistomišljenicima.

Taj tužilačko-medijski progon Bećirovića i njemu bliskih osoba samo se intenzivirao nakon njegovog neosnovanog hapšenja, koje je izgleda iziritiralo glavnog specijalnog tužioca jer nije uspio u svojoj namjeri zastrašivanja. Bećirović nije stigao ni da se oporavi od šoka nakon što je danima prolazio kroz medijsko-tužilačkog “toplog zeca”, a uslijedio je novi udar tužilaštva uz logističku pomoć vojnika dnevne novine Dan.

Ova nekadašnja medijska ispostava srbijanskog KOS-a, 4. decembra prošle godine šokirala je javnost bombastičnom pričom kako je “tjelohranitelj Bećirovića, Mladen Mijatović, službenik MUP-a aviohelikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije u šoping molu Delta siti, udario, psovao i prijetio novinaru Dana Vladimiru Otaševiću”. Dan je takođe konstatovao da je Bećirović bio u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića, koji je posebno interesantan za ovaj dio priče, o čemu ćemo naknadno opširno pisati.

Prema pouzdanim informacijama portala Aktuelno iz samog Specijalnog tužilaštva, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić naložio je nakon hapšenja Bećirovića da se on prati i fotografiše, da se uz to bilježi sa kim se sreće i sa kim komunicira.

Simptomatično je što je takozvana “afera Delta” stvorena samo nekoliko dana nakon što je Bećirović izašao na slobodu, a još je sumnjivije što se novinar Dana, novine čije uredništvo veoma blisko sarađuje sa Katnićem, misteriozno stvorio na istom mjestu na kom su bili Bećirović i njegovi prijatelji i bez ikakvog povoda ih fotografisao.

“Brutalni napad”

Nakon događaja u koji je bio umješan Mijatović (to veče se nalazio u društvu Bećirovića i tužioca Šoškića), došlo je do grotesknog prenapumpavanja incidenta od strane štampanih medija koji služe kao isopstava glavnog specijalnog tužioca za javno pendrečenje.

Štampani mediji o čijim zloupoteba smo već pisali, a čijim nedjelima u izmišljenoj “aferi Delta” ćemo se tek baviti, izvještavali su o ovom slučaju na takav način da bi prosječan čitalac zaključio da je novinar Otašević jedva preživio brutalni napad Bećirovića i njegovih prijatelja, a sve to je posmatrao tužilac Šoškić koji “ni prstom nije mrdnuo”.

Ovom prilikom samo ćemo napomenuti da je napad na Vladimira Otaševića bio toliko “brutalan” da je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo krivičnu prijavu koju je novinar podnio protiv Mladena Mijatovića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Groteskno prenapumpavanje incidenta koji se dogodio u Delti, dalja zuloupoteba ličnih ovlašćenja tužioca Katnića, njegova paranoja, medijska hajka koja prerasta u histeriju, crtanje mete na čelo Bećirovića i satanizacija njemu bliskih osoba inspirisana sebičnim ličnim motivima – to su teme o kojima će portal Aktuelno pisati u seriji tekstova posvećenoj fabrikovanoj “aferi Delta” kojom su napadači i siledžije željeli sebe da predstave kao žrtve.

Podsjetimo, ovakve metode i način postupanja nijesu ništa strano specijalnom tužiocu Milivoju Kantiću koji se ponaša kao što su to činili agenti UDBE u periodu od 1948 – 1951. godine, pa stoga nije na odmet podsjetiti na hajku koju je SDT vodio protiv Bećirovića i portala Aktuelno zbog sms poruka.

Sve je postalo jasno nakon što su prvo Osnovni, a nedavno i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu pravnu konstrukciju protiv Bećirovića.

Sada je već postalo jasno da je Katnić u napadu na Bećirovića i portal Aktuelno stavio lične motive ispred struke.

Kako je bilo i očekivano, u objavljivanju brutalnih laži prednjačile su dnevne novine Vijesti i istoimena televizija i portal.

U medijskim napadima posebno se isticala klerikalna medijska ispostava KOS-a – dnevni list Dan.

Ova bivša medijska ispostava KOS-a i glasilo Srpske pravoslavne ckve, po svemu sudeći, je služilo kao posrednik između specijalnog tužioca Katnića i predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića.

Ono što posebno treba naglasiti je da isljednik Milivoje Katnić – samoproklamovani tajnovidac koji sve zna i sve vidi, nije našao za shodno da odgovori na mnoštvo ozbiljnih pitanja koje je Bećirović postavio u saopštenju prije pet mjeseci.

U.P.A.

 

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments