Organizatori studentskih protesta pripajanjem građanskim protestima, koji se održavaju subotom na trgu u Podgorici, izmanipulisali su nas, studente. Zato više ne učestvujem u njima – kaže Elsan Kuč, student Prirodno matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

On objašnjava da je ,,sve krenulo dobro, protestom ispred Rektorata UCG“, kod spomenika Svetom Petru, te da je ,,to bio pravi studentski protest“.

-Kasnije su neki ljudi iz organizacije tzv. građanskog protesta tražili da se pripojimo protestu ,,Odupri se“. Govorili su da će nas biti premalo, da ćemo zajedno sa njima na velikom protestu moći mnogo lakše doći do naših ciljeva i slično. Bio sam protiv toga, jer mislim da je jedini interes onih koji su podstakli studente da im se pridruže, bio da svoj protest uvećaju našim učešćem i da im studenti pomognu u ostvarivanju političkih ciljeva. Kad se to desi, besmisleno je naš protest nazivati studentskim – objašnjava Kuč.

On kaže da je politički neopredijeljen i da nema ,,ništa protiv tzv. građanskih protesta“, već da smatra kako je pogrešno da studenti protestuju sa njima jer studentski protesti nijesu politički motivisani. – Volio bih da studenti protestuju nezavisno, kao što smo počeli, da nas ne povezuju sa učesnicima protesta ,,Odupri se“, jer su nam ciljevi različiti. Mi se borimo za naša prava, za nešto što je autentično naše, studentsko. Smatram da su nam za tu borbu dovoljni samo studenti i, eventualno, naši profesori koji bi nas podržali – objašnjava Kuč. On ističe da to što je odustao od protesta ne znači da je odustao od borbe za studentska prava. – Nijesam odustao od ideje da poboljšamo stanje na našem Univerzitetu, odustao sam od te mase koja se, prema mom mišljenju, bori na pogrešan način – završava Kuč.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve