Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Izdato 48 prekršajnih naloga zbog nepoštovanja mjera

Izvršeno 1.655 inspekcijskih pregleda

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove prošle nedjelje su izvršile ukupno 1.655 inspekcijskih pregleda i utvrdile 51 nepravilnost, od čega su najviše nepravilnosti utvrdile Turistička i Tržišna inspekcija, dok je Zdravstveno-sanitarna inspekcija utvrdila jedan slučaj nepoštovanja rješenja o samoizolaciji.

“Za počinjene prekršaje, inspektori su izdali 48 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 31.200 eura i podnijeli šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka područnim sudovima za prekršaje (kojima se od sudova zahtijeva izricanje viših kazni od onih propisanih koje se mogu izreći na licu mjesta)”, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Najveći broj utvrđenih nepravilnosti se odnosio na nenošenje zaštitne maske zaposlenih i korisnika usluga u objektu, i njih je najviše bilo u Baru, Ulcinju i Budvi.

“Zdravstveno-sanitarna inspekcija, pored redovnih inspekcijskih pregleda, donijela je i 1.055 rješenja o smještaju u samoizolaciji i to: sedam na graničnim prelazima, 738 rješenja za oboljele i 310 rješenja za njihove kontakte”, piše u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve