Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Izabrani dekan Fakulteta likovnih umjetnosti i direktor Instituta za biologiju mora

''Profesor Marković i naučni saradnik Đurović izabrani su na osnovu predloga vijeća organizacionih jedinica na kojima su zaposleni, a uz pozitivno mišljenje rektora UCG prof. dr Vladimira Božovića, imajući u vidu njihove biobibliografske reference''

Na sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore imenovani su dekan Fakulteta likovnih umjetnosti prof. mr Marko Marković i direktor Instituta za biologiju mora dr Mirko Đurović, u mandatnom periodu 2023-2026.

“Profesor Marković i naučni saradnik Đurović izabrani su na osnovu predloga vijeća organizacionih jedinica na kojima su zaposleni, a uz pozitivno mišljenje rektora UCG prof. dr Vladimira Božovića, imajući u vidu njihove biobibliografske reference”, saopšteno je nakon sjednice.

Predsjednica UOUCG prof. dr Rajka Glušica kazala je da je prof. Markoviću koji je i do sada bio dekan Fakulteta likovnih umjetnosti produžen mandat još tri godine, dok će dr Đurović preuzeti trogodišnji mandat po isteku mandata aktuelnog direktora dr Aleksandra Joksimovića.

Na istoj sjednici pokrenti su postupci za izbore dekana Fakulteta dramskih umjetnosti, Filozofskog fakulteta i Prirodno-matematičkog fakulteta, kao i za direktora Istorijskog instituta.

“Upravni odbor usvojio je Konsolidovani finansijski izvještaj UCG za 2022. godinu, Konsolidovani finansijski plan i Konsolidovani plan javnih nabavki Univerziteta za tekuću godinu, koji se šalju na dalji postupak nadležnim državnim organima. Usvojen je i godišnji izvještaj o radu unutrašnje revizije UCG za prošlu godinu kao i Plan javnih nabavki Univerzitetsko sportsko-kulturnog centra i Finansijski plan tog društva za 2023. godinu. Pored kadrovskih i finansijskih pitanja, na sjednici su bila razmatrana i druga pitanja iz domena tekućeg poslovanja UCG”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve