U Kolašinu se očekuje vruća politička zima, s obzirom da se već sada iz opštinskog tabora koji pripada Andriji Mandiću šalju prijetnje radnicima opštine da će uskoro svi njihovi politički neistomišljenici ostati bez posla, a da se najkasnije do 20. decembra očekuju vanredni izbori u gradu na Tari, pišu Dnevne novine.

“Dosta nas i nije za takvu politiku, jer tri opoziciona lidera, a posebno Zdravko Krivokapić, najavljuju da neće biti nikakvog političkog revanšizma sa čim sam i saglasan, ali većina u našoj partiji tako ne misli. Oni se nadaju da će naći nekog od odbornika sadašnje vladajuće koalicije, a koji će preći na našu stranu, te najkasnije do 20. decembra raspisati vanredne izbore”, kazao je izvor DN iz Mandićeve partije.

Radnici u lokalnoj upravi ponovo su na udaru političkog progona, strahuju za svoja radna mjesta. Mandićevi sljedbenici svakodnevno ih,kako kažu, zaustavljaju uz prijetnje da će uskoro ostati bez posla.

“Tačno je da me zaustavio jedan od članova Mandićeve partije i kazao kad dođu na vlast u decembru da ću ostati bez posla. Ne samo ja, već i svi oni koju nijesu istomišljenici politike koju Mandić zagovara, te da će završiti posao koji su započeli u periodu kada su bili na vlasti u Kolašinu od 2014. do 2018. godine. Jedini posao kojim su se u to vrijeme bavili bilo je istjerivanje radnika, isključivo na političkoj osnovi, sada su riješili da taj posao dovrše. Željka Vuksanović, tadašnja predsjednica, sada se “preselila” u URU isključivo radi političkih interesa, a takođe mi je rečeno da će ona opet biti vraćena u katastar, kad Mandićeva “svita” dođe na vlast”, kaže za DN jedan od zaposlenih u opštini Kolašin.

On pita da li su lideri tri opozicione partije koji su dobili na izborima upoznati sa ovakvim dešavanjem u Kolašinu.

“Ako nijesu, trebalo bi da se pozabave ovakvim članstvom. Četiri godine je opozicija sa Željkom Vuksanović vladala Kolašinom i ništa za to vrijeme nijesu uradili osim što su progonili radnike, dovodili specijalne jedinice policije Crne Gore da obezbjeđuju svečanu sjednicu za Dan opštine. Njih jedino zanimaju politički obračuni i ništa drugo. Apsolutno nijesu ništa radili, dobijenim kreditom od države povećali su sebi plate i do posljednjeg dana iste isplaćivali, a jedini infrastrukturni objekat bile su “zakrpe” na cesti ispred Centra za kulturu”, kazao je jedan od zaposlenih u opštini Kolašin kome je već sada priprijećeno otkazom.

Podsjetimo, sadašnja koaliciona vlast koju čine DPS i Grupa građana, dolaskom na vlast do sada nije istjerala sa posla nijedno lice, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadali.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
autarijat
autarijat
15.09.2020-11:48 11:48

sprdaš se malo a zabrinuti? ŽELJKA JE RAŠĆERALA NERADNIKE KOJI NIJESU NA posao svraćali i koji računar ne umiju upaliti….zapošljavano sve bez konkursa i kvalifikacija. ali država je stala na stranu neradnika , no ne može ni to dovijeka. da neko prima platu 500 eura 15 g i ne radi ništa to Švajcarska ne bi mogla da trpi