Ivanović protiv Aktuelno: Sud odlučio da se sasluša Radončića uprkos protivljenju advokata Ivanovića

U Osnovom sudu u Kolašinu juče je održano pripremno ročište po tužbi Željka Ivanovića koji je tužio portal Aktuelno zbog prenošenja tekstova iz serijala “Voajer i balerina” autora Šekija Radončića.  

Željko Ivanović – “Željko Goveče” – tako ga nazivaju u romanu”Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinjskom zlu) autori Marko Vešović i Šeki Radončić

Sud je odlučio da se Ivanović sasluša u svojstvu parnične stranke. Sud je, takođe, odlučio da pročita tekst sa portala vijesti “Dobro Jutro,Crna Goro” koji je bio povod za Radončićeve tekstove, a zbog kojih Ivanović je podnio tužbu. Sud je odlučio da se se Radončić sasluša u svojstu svjedoka, iako se tome protivio advokat Ivanovića, jer je smatrao da je to “nepotrebno”.

Ivanović je tekst “Dobro jutro, Crna Goro”, objavio 20. januara. On u tom tekstu u negativnom kontekstu pominje Radončića, ali i još desetak novinara i javnih ličnosti. Objavljujemo dio teksta Željka Ivanovića u kojem se pominje Radončić.

Željko Ivanović sebe predstavlja “borcem za nezavisne i slobodne medije”, a sada tužbama protiv tih slobodnih medija namjerava da ih potuno ugasi i uništi. Ivanović je tužio portal Aktuelno, Dnevne novine, Standard, Antenu M, CDM, Portal Analitiku i Skala radio,

“Kada ministar pominje “prepoznatljive formate” vjerovatno aludira na zloglasni “Minut-dva”. A kada govori o “tzv. novinarima i gostima” tretirajući ih kao udruženu grupu, sigurno misli na Bebu Popovića, Srđana Kusovca, Ivanu Šebek, Vesnu Šofranac, Ranka Đonovića, Danila Burzana, Darka Šukovića, Draška Đuranovića, Milija Prelevića, Borisa Darmanovića, Nenada Zečevića, Šemsudina Radončića, nesuđenog akademika Popovića, Ranka Vujovića, Radojku R., advokata Martinovića, Anetu Spaić i ostalu plejadu “ tzv. novinara i gostiju” koji su desetak posljednjih godina, kako odlično primjećuje ministar, “ničim izazvani, na dnevnoj osnovi i besprizorno” udarali na temelje slobodne i demokratske Crne Gore. Jer sloboda govora, nezavisni mediji, pravo pojedinca da bude informisan, to su temeljne vrijednosti Evrope kojoj teži naša mala i zapuštena država”.

Serijal

Podsjetimo, serijal “Voajer i balerina” objavljen je u Dnevnim novinama od 28. januara.Serijal se odnosio na slučaj odbjeglog biznismena Duška Kneževića i izazvao je veliko interesovanje, pa su tekstovi novinara i publiciste Šekija Radončića prenijeli ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu.

Ekskluzivni serijal Dnevnih novina: Kuća srama i užasa u Zeti

Ekskluzivni serijal Dnevnih novina: Voajer i Balerina (2): SAČEKUŠA ZA MILA

Ekskluzivni serijal Dnevnih novina: Voajer i Balerina (3): Ej Dik, vrći pare

Ekskluzivni serijal Dnevnih novina Voajer i Balerina (4): Žuti mravi

Radončić: Idiotski i nesojki potez

Novinar i publicista Šeki Radončić saopštio je za portal Aktuelno da jedva čeka da svjedoči na suđenju po tužbi Ivanovića, jer će kako kaže, skroz razobličiti “medijsku mafiju i medijske reketaše i hohštaplere”.

-Tragično je i idiotski i nesojski kada vas za serijal optuži osoba koju smo mi u društvu zvali Govedo. Ivanović nikada nije propustio priliku da radi protiv Crne Gore, pa makar bio plaćen jedan fening – kaže Radončić.

On dodaje da Ivanović injegov guru Miodrag Perović  su “najveće zlo” u istoriji Crne Gore.

-Oni su tužbama sada krenuli po harače po Crnoj Gori. Najbolji dokaz tome je da su sada tužili zbog serijala tekstova koji govori o Dušku Kneževiću najvećem pljačkašu banaka na ovim prostorima. Ivanović i Perović su sada tužili sedam medija (Dnevne novine i šest portala) zahtijevajući da im se isplati 140.000 eura odštete, dok su od Pink M tražili odštetu u iznosu od 600.000 eura. To zapravo govori da Ivanović i Perović zloupotrebljavajući pravosuđe pokušavaju da dođu do ukupno 740.000 eura. Oni se nadaju da će svojim vezama u pravosuđu tužbama oslabiti konkurenciju jer traženi iznosi odštete bi sigurno uništili sve te medije. Pored toga što bi uništili medije, oni bi popravili katastrofalnu finansijsku situaciju u kojoj se nalazi medijski koncern Vjesti, jer su ga svojim poslovanjem doveli na rub propasti. Srečan sam što ću svjedočiti jer ću na taj način tokom ovih suđenja gdje ću se pojaviti u svojstvu svjedoka raskrinkati medijske mafijaše, reketaše i hohštaplere, jer te kukavice ne smiju mene da tuže”, zaključio je Radončić.

Advokat folk pjevačica poslao zamjenika

Željka Ivanovića na suđenju zastupa ortačko društvo “Stojković” iz Srbije. To ortačko društvo prema podacima sa njihovog sajta predstavlja advokat Dušan Stojković. Međutim, Stojković se juče nije pojavio na suđenju, več je poslao zamjenu.

U narednom linku pročitajte koga sve zastupa advokat Stojković.

Isti advokat brani medijske “starletane” i folkerku (VIDEO)

Komentari

avatar