Utorak, 19 Januara, 2021
Rubrika:

Ivanović ponovo laže za veze sa of-šor firmama, a želi što više da unovči ”povredu časti i ugleda”

Ivanović je slagao da se nije bavio nijednim drugim biznisom osim Vijestima, a takođe je lagao za svoje veze sa of-šor kompanijama. Advokatu odbrane je kazao da je "ciničan" kada ga je upitao "kako su tekstovi Vešovića i Radončića uticali na njegov život". Advokat Vuković je u prigovoru napomenuo da su Ivanoviću "puna usta presude suda u Beogradu koja predstavlja 'najveću do sad izrečenu novčanu kaznu' u korist Vijesti, iz čega proizilazi da mu je jedini cilj unovčavanje 'povrede časti i ugleda' u što većem novčanom iznosu"

Jedan od suvlasnika koncerna Daily press, direktor režimskog lista Vijesti, medijski tajkun Željko Ivanović svjedočio je juče pred Osnovnim sudom u Kolašinu, u svojstvu tužioca u procesu koji se vodi protiv portala Aktuelno.

Podsjetimo, početkom marta Ivanović je podnio tužbu za naknadu nematerijalne štete i traži da mu se isplati 5.000 eura kao odšteta za duševne bolove koje, navodno, i dalje trpi zbog objavljivanja knjige “Miško Kesedžija i njegove bize – Esej o montenegrinskom zlu” autora Marka Vešovića i Šekija Radončića na našem portalu.

Kako je naveo Ivanović u tužbi, uvrede koje su mu zasmetale su uglavnom varijacije na riječ “govedo” – “Govedo”, “Goveče”, “Goveče sa krštenicom”, “Goveče koje laže”, “Milov sluga Željko Govedo” ali i “Željko žeton” i “Željko balerina”. Posljednja dva epiteta aludiraju na to da svako može da iznajmi neki od medija iz koncerna Daily press (Vijesti, Monitor, TV Vijesti, Portal Vijesti) za objavu bilo koje vrste sadržaja, naravno uz pozamašnu novčanu nadoknadu vlasnicima.

Na jučerašnjem ročištu bilo je riječi o poslovima kojima se Ivanović bavi pored vođenja koncerna Vijesti. Ivanović je slagao da se nije bavio nijednim drugim biznisom osim Vijestima, a takođe je lagao za svoje veze sa of-šor kompanijama. Advokatu odbrane je kazao da je “ciničan” kada ga je upitao “kako su tekstovi Vešovića i Radončića uticali na njegov život”.

Lagao da firma ne postoji

Radi utvrđivanja činjeničnog stanja advokat portala Aktuelno Srđan Vuković pitao je Ivanovića “da li se bavi nekim drugim poslom i da li ima neki drugi biznis osim što je na čelu koncerna Vijesti?”, na što je Ivanović odgovorio “da nema nijedan posao sa strane već da ima samo poslove u Vijestima i to od 25 godine”.

Željko Ivanović (LIJEVO BEZ ŠEŠIRA), suvlasnik “Vijesti”, medijski pokrovitelj SPC, mrzitelj Crne Gore, najveći fan Novaka Đokovića, zaštitnik srpstva i Katnićev medijski pendrek za jednokratnu upotrebu – “Goveče” , “Govedo”, “Govedo sa krštenicom” – tako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) zovu autori Marko Vešović i Šeki Radončić

Na tu konstataciju Ivanovića uslijedilo je pitanje advokata “da li ste suvlasnik privrednog društva Vestern Balkan kapital DOO koje upravlja i investicionim fondom koje nosi isti naziv”.

“Ne mogu biti suvlasnik nečega što ne postoji. Tačno je da sam prije 10 godina na predlog-molbu mojih prijatelja iz bankarskog sektora uložio simboličan iznos u finansiranje fonda koji već godinama ne postoji”, odgovorio je Ivanović koji je ovom pirlikom uhvaćen u laži.

Prvo je rekao da se nije bavio nijednim poslom pored toga što je bio u koncernu Vijesti, da bi onda promijenio iskaz “da je samo pomogao i da firma više ne postoji”.

Kako je konstatovano na ročištu, Ivanović je lagao da Vestern balkan kapital DOO ne postoji  jer ako se Registar privrednih subjekata (CRPS) ukuca ime ovog društva, evidencija pokazuje da su dva društva i dalje aktivna i gdje je on jedan od osnivača, a drugi osnivači i privredna društva su of shore kompanije.

Na ročištu je takođe navedeno da Ivanović ima akcije u “Telekomu”.

Nakon što su predstavljene pomenute činjenice, advokat Vuković je upitao “kako su tekstovi uticali na njegov život”, na što je Ivanović rekao da je advokat “ciničan” i nije htio da otkriva detalje.

Advokat Vuković je u prigovoru napomenuo da su Ivanoviću “puna usta presude suda u Beogradu koja predstavlja ‘najveću do sad izrečenu novčanu kaznu’ u korist Vijesti iz čega proizilazi da mu je jedini cilj unovčavanje ‘povrede časti i ugleda’ u što većem novčanom iznosu”.

Of-šor patrijarh

Podsjetimo ovo nije prvi put da Ivanović laže o vezama sa of-šor kompanijama zbog kojih je u dijelu javnosti prozvan “Of-šor patrijarhom”.

Od 2007. – 2012. Ivanović i Slavoljub Šćekić suvlasnici su “Vestern Balkan kapital d.o.o.” društva koje upravlja istoimenim investicionim fondom. Partneri u tom društvu i fondu su im četiri of-šor kompanije, registrovane u poreskim rajevima (Britanska Djevičanska Ostrva, Delaver u SAD i Kipar). Upravo koncern Vijesti piše o tim destinacijama kao o mjestima na kojima se pere novac, izbjegava plaćanje poreza i obavljaju druge sumnjive transakcije.

Prema izvještaju Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara, jedan od Ivanovićevih partnera registrovan na adresi povezanoj sa najvećom svjetskom aferom – Panamski papiri.

Ivanović je preko iste adrese i partnera povezan sa Jurgenom Mosakom i Ramonom Fonsekom, osobama osuđenim zbog pranja novca i izbjegavanja plaćanja poreskih obaveza.

U.P.A.

IzvorAktelno

Najnovije

Širom Srbije počinje masovna vakcinacija

U Srbiji danas (19. januar) počinje masovna vakcinacija građana protiv korona virusa na 300 punktova u gotovo svim gradovima. Na sjednici Operativnog tima za vakcinaciju...

Snapchat obrisao nalog Donalda Trampa

Prošle nedelje, dok su mnoge društvene mreže preduzimale korake da zabrane ili ograniče postove predsjednika Trampa nakon nasilnih nereda koji su zadesili Capitol Hill,...

Milutin Đukanović: Sekulović da razriješi rukovodioce policije u Nikšiću

Poslanik DF-a Milutin Đukanović pozvao ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića razriješi sve rukovodioce policije u Nikšiću. Đukanović je, na konferenciji za novinare, kazao da Demokratski...

Popović: Fokus protiv Vlčee mora da bude tokom svih 60 minuta

Rukometašice Budućnosti u srijedu (17 sati) gostuju Ramniku Valčei u odloženoj utakmici sedmog kola DELO EHF Lige šampiona. Utakmica je trebalo da bude odigrana osmog...

Dogovoren rad Savjeta za odbranu i bezbjednost u novom sazivu

Na današnjoj sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost u novom sazivu su dogovoreni principi daljeg funkcionisanja Savjeta u skladu sa Ustavom Crne Gore, zakonima...

Najčitanije

Povezano

”MEDIJSKI GANG” IZNAD ZAKONA Za novu vlast, Milivoja i SDT neki su ”jednakiji” od drugih

Nova izdajničko-teokratska vlada na čelu sa Zdravkom Podoljubom Krivokapićem u nepuna dva mjeseca svog rada dokazala je da je ogrezla u nepotizmu, partijskom zapošljavanju,...

ODLOŽENO ROČIŠTE PO TUŽBI ŽELJKA TOMPUSA Sudovi se oslobađaju straha od ”medijske mafije”?

Ročište pred Osnovnim sudom u Kolašinu po tužbi jednog od suvlasnika koncerna Daily press, direktora režimskog tabloida Vijesti, medijskog tajkuna Željka Ivanovića protiv portala...

Ombudsmanka Vijesti odlučila – u potpunosti usvojena žalba Zorana Bećirovića: Još jedan poraz medijskih tajkuna!

Ombudsmanka Vijesti Paulina Petričević u potpunosti je usvojila žalbu Zorana Bećirovića povodom članka objavljenog u "Vijestima" 30.11.2020. godine, u kome se kiparska kompanija g....

Medojević: Vlasnici Vijesti i sorošoidi sa 5,5 odsto podrške birača, utiču 100 odsto na politiku Vlade

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević objasnio je na društvenim mrežama kako funkcioniše demokratija. On je istakao da je 80...

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
04.12.2020-18:51 18:51

Lijep ovaj gospodin sa sesirom,a ova dzukela pored njega “miran-mjesto”.