Srijeda, 23 Juna, 2021
Rubrika:

ISPLIVALE MRAČNE TAJNE NA SUĐENJU U KOLAŠINU Da li je serijski tužitelj zlostavljao jarca ili kozu, zašto o tome ćuti, a tuži za vrijednosne sudove?

Radončić je predočio sudiji izjave jednog od lidera DF-a Milana Knezevića u kojima on Ivanovića naziva “jarcotlačiteljem”, optužujući ga da je u stanu držao jarca, a potom je zatražio od sudije  da pozove Kneževića na sljedeće ročiste  kako bi precizirao ''da li je Ivanović zlostavljao kozu ili jarca''. Kako je naveo Radončić, izuzetno je čudno što Ivanović nije nikad demantovao navode o zlostavljanju jarca, a nije ni tužio zbog istih, ali je zato, kako je naveo, portal Aktuelno na meti tužbi ovog medijskog tajkuna za iznesene mnogo blaže vrijednosne sudove.

Novinar i publicista Šeki Radončić dao je juče pred Osnovnim sudom u Kolašinu izjavu u procesu koji se protiv portala Aktuelno vodi po tužbi medijskog tajkuna, srpsko-ruskog propagandiste i serijskog tužitelja Željka Ivanovića, suvlasnika koncerna Dialy press.

Radončić je u svojstvu svjedoka iznosio dokaze za tvrdnje iz knjige ”Miško Kesedžija i njegove bize – esej o montenegrinskom zlu” kao i za serijal ”Voajer i balerina”, a osvrnuo se na malverzacije, zloupotrebu sudova, reketiranje i nastranost suvlasnika medijskog koncerna Dialy press Željka Ivanovića.

Radončić je predočio sudiji izjave jednog od lidera DF-a Milana Kneževića u kojima on Ivanovića naziva “jarcotlačiteljem”, optužujući ga da je u stanu držao jarca, a potom je zatražio od sudije  da pozove Kneževića na sljedeće ročiste kako bi precizirao ”da li je Ivanović zlostavljao kozu ili jarca”.

Kako je naveo Radončić, izuzetno je čudno što Ivanović nije nikad demantovao navode o zlostavljanju jarca, a nije ni tužio zbog istih, ali je zato, kako je naveo, portal Aktuelno na meti tužbi ovog medijskog tajkuna za iznesene mnogo blaže vrijednosne sudove.

Zlupotreba pravosuđa

”U konkretnom slučaju radi se, po mom mišljenju, o klasičnoj zloupotrebi pravosuđa od strane tužioca, koji je za moju i knjigu Marka Vešovića ”Miško Kesedžija i njegove bize”  i serijal ”Voajer i balerina”, tužio šest medija i potražuje zajedno sa njegovim kolegom suvlasnikom Vijesti Miškom Perovićem preko 140.000 eura. Ako računamao tužbe protiv TV Pinka to je cifra od 800.000 eura. Samo naknade koje tužbama potražuje od Portala Aktuelno iznose preko 100.000 eura”, napomeno je Radončić u svom svjedočenju.

Šeki Radončić

On ističe da su tužbe podnijete samo zbog  vrijednosnih sudova u pomenutoj knjizi i serijalu. Napominje da su citati zbog kojih tuži Ivanović istrgnuti iz konteksta i da su ”mnogi naučni radnici okaraktetisali njegov način pisanja kao umjetničku slobodu”.

”Tužioc Ivanović pokušava svo vrijeme da me predstaviti kao kočijaša, primitivca i kriminalca, a inače sam autor sedam knjiga koje su nagrađivane, a autor sam i međunarodno nagrađivanih filmova, tako da se ne može govoriti o mom primitivizmu. Uz to Željko Ivanović nikad nije demantovao navode iz mog pisanja čak ni u Pobjedi u kojoj je kroz novinske članke izlazila moj knjiga i to u 160 nastavaka”, rekao je Radončić.

Meta hajke

Radončić je pred sudom ukazao na veoma neprincipijelno ponašanje Ivanovića, koji tuži medije kada ga samo pomenu. Napominje da je sa druge strane Ivanović vodio hajke protiv ljudi i koristio najgore i najprizmenije kvalifikacije u svojim tekstovima.

”Željko Ivanović je meni posvetio čitulju  8. septembra 2011. godine objavivši tekst pod nazivom ”Zbogom Šeki”, a prije toga je njegov kolega Miško Perović napisao tekst ‘Preletač Šeki’ u kojem su mi kopali grobnice da bi potom i Mihailo Jovović napisao lelekaču”, naveo je Radončić.

U prilog licemjerju Ivanovića ide i činjenica, kako navodi Radončić, što je on prvi koristio nadimke u svojim tekstovima da bi omalovažio političare.

”Prvi koji je u Crnoj Gori koristio nadimke je upravo tužilac Ivanović koji je u knjizi ‘Crnogorski Diznilend’, šefa policije zvao ‘Duško dugouško’, Nebojšu Medojevića je nazvao ‘atomski mrav’. I danas taj isti tužilac koristi uvrede i nadimke u tekstovima. Na primjer u  tekstu ”Duče i Cetinje” od 2. februara 2021. gradonačelnika Podgorice zove ”Ivo Točak” – u smislu da je glup ko točak i  ”Ivo Bidon”. On u istom tekstu ističe da kada priča o hiljadugodišnjoj državnosti Crne Gore, da je to obična prdnjava kako je on rekao u svojoj kolumni.  Naglašavam to jer u istom tekstu tužilac navodi da ‘država ode u PM, što je skraćenica u pičku materinu”’, rekao je Radončić objašnjavajući kako Ivanović koristi vrijednosne sudove u mnogo gorem obliku nego što koriste mediji koje on tuži.

Radončić je napomenuo je da su Ivanović, Perović i njihovi novinari 11 puta podnosili prijave u tužilaštvu ili policiji protiv njega optužujući ga da im prijeti, što je klasični pokušaj pritiska jer su sve tužbe odbačene.

On ističe da je krajnje licemjerno da Ivanović traži naknadu po osnovu duševnih patnji zbog vrijednosnih sudova.

Isti on u tekstu ‘Dobro jutro Crna Goro’ mene i još 20 kolega nazvao je ‘kancer društva’. Sa druge strane  on tuži jer sam ga u svom serijalu nazvao  ‘Željko Rubljov’ jer je on prije nekoliko godina prodao stan Rusima i za 50 m2 je dobio veliki novac – rublje”,  rekao je Radončić.

Da li je jarac ili koza?

Da li je tlačio jarca ili kozu?

Radončić ističe da nije ništa izmislio jer je glavni specijalni tužilac Katnić dana 4.marta 2021, na TV Prva rekao da ”Željko Ivanović treba da objasni odakle mu onih 400.000 koje su mu stigle iz Rusije u dva, tri navrata. I da se zamole da vrate četiri miliona koje su uzeli preko određenih firmi i nisu vratili u periodu prije privatizacije CKB banke“.

Radončić navodi da je interesantno što Ivanović nikad nije tužio jednog od lidera DF-a Milana Kneževića koji ga je više puta optuživao za ”tlačenje koze, odnosno jarca” u svom stanu.

”Ja sam se u tekstovima pozivao na tvrdnje Milana Kneževića, da je Ivanović muzao u stanu kozu, odnosno jarca. Knežević je naveo i da je Ivanović reketirao DF kako bi ih medijski promovisao, tužioca je nazvao ”Željko žeton” i ”'Željko balerina” sa ringišpila koji igra onoliko koliko se žetona ubaci u nju. Lider DNP-a je takođe za Ivanovića dodao ,,može dolar može rublje, volim kad se igra grublje”, istakao je da su Ivanoviću i Vijestima iz DF-a dali 300.000 eura pred izbore 2016. Interesantno je da Ivanović nikad nije tužio zbog ovih optužbi”, poručio je Radončić.

On je zatim kazao: ”Vezano za kozu koju sam pomenuo, navodim da je Željko Ivanović u stanu držao i zlostavljao”.

Izlaganje Radončića prekinuo je advokat tuženog koji je insistirao da se utvrdi ”da li je Ivanović u stanu držao jarca ili kozu s obzirom na nedosljednosti u izjavama Kneževića i Radončića”.

Ko je osnovao Vijesti?

Radončić je kazao da je apsloutna laž da su Ivanović i Miodrag Miško Perović bili jedini osnivači Vijesti. Naveo je da su oni bili suosnivači, uz 12 novinara što ”oni kriju kao zmija noge”.

”Prvi novac za osnivanje Vijesti, a što su Ivanović i Perović sakrili od novinara, je dao tadašnji premijer Milo Đukanović. Odredio je da mu zastupnik bude Goran Rakočević, a glavni zastupnik iz sijenke Milan Roćen, o čemu je u feljtonu ”Kako je nastala medijska imperija” pisao tadašnji glavni i odgovorni urednik Pobjede Srđan Kusovac. To niko nikad nije demantovao”, naveo je Radončić.

Istakao je da su Ivanović i Perović ne samo intelektualno već i materijalno pokrali novinare suosnivače ”jer su prisvojili akcije falsifikovanjem potpisa što je dokumetovano u Privrednom sudu”.

”Meni Ivanović i Perović duguju 10.000 eura i tražim da mi se vrate”, poručio je Radončić.

Na kraju je naglasio da se obavezuje da će dostaviti dokaze o ”reketiranju medijske mafije” u roku koji mu sud odredi.

U.P.A.

Najnovije

Sjutra do 40 stepeni

Sjutra će u Crnoj Gori biti pretežno sunčano i veoma toplo, uz slab do umjeren razvoj oblačnosti. U popodnevnim satima ponegdje moguća kratkotrajno nestabilnost, prvenstveno...

Potpisaće dvogodišnji ugovor: Mesi ostaje u Barseloni

Lionel Mesi je potvrdio predsjedniku Barselone Đoanu Laporti da želi da ostane u klubu, prenose španski mediji. On će prema tim informacijama potpisati novi dvogodišnji...

Evropska unija planira da ograniči broj britanskih filmova i televizijskih emisija

Evropska unija namjerava da preduzme mjere zbog, kako smatra, nesrazmjerno velike zastupljenosti britanskih televizijskih i filmskih sadržaja u Evropi, što će, u svijetlu Bregzita,...

Kina osudila SAD kao najvećeg ”kreatora rizika” u regionu Dalekog istoka

Kina je osudila SAD kao najvećeg "kreatora rizika" u regionu, nakon što je američki ratni brod ponovo prošao kroz vode koje razdvajaju Tajvan i...

Prelazni rok: Haland dogovorio uslove prelaska u Real, ali slijedi teži dio posla

Erling Haland dogovorio je lične uslove prelaska u Real, tvrde španski mediji. Međutim, slijedi teži dio posla jer je potrebno da sada klubovi nađu zajednički...

Najčitanije

Povezano

Radončić o usvajanju Rezolucije: Čiča Draža je, nakon Tita, poražen i od Mila

Crnogorski parlament usvojio je sinoć Rezoluciju kojom se osuđuje genocid u Srebrenici te je dužnosti razriješen ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića,...

Poslanički klub DF: Ponižavajuće je za političare koji su rentirali Željka Ivanovića da im on nameće svoju politiku

Poslanički klub Demokratskog fronta (NSD, DNP, UCG, RP) donio je odluku o prestanku saradnje sa medijskim koncernom Vijesti, koji obuhvata sve medijske platforme ovog...

Knežević: Željko Ivanović – ofšor patrijarh, zvao Krivokapića i rekao mu da ne smije da potpiše Temeljni ugovor

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević poručio je da neće dozvoliti Željku Ivanoviću iz Vijesti da preuzme Televiziju Crne Gore. On je to saopštio...

Radončić: Presuda Mladiću je i presuda Velikoj Srbiji i velikosrpskom projektu krvi i tla

Novinar i publicista Šeki Radončić oglasio se povodom presude Ratku Mladiću. -Presuda generalu Ratku Mladiću nije samo presuda strašnom ratnom zločincu, već i presuda "Velikoj...

Komentari

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
xxxxx
18.05.2021-12:47 12:47

“muzla baba kozu pa potrefi jarca. kakva je to koza koja ima jajca?!”

Neko tamo
18.05.2021-18:19 18:19

Samo da su miško kesedzija i zeljko govedo zavrsili iza rešetaka nikad se ne bi desilo ovo u crnoj gori

Arhont_P
18.05.2021-18:22 18:22

Nije problem samo u tome da li se radi o kozi ili jarcu! Treba ustanoviti da li koza “alpinka” ili “sanska koza”! Naime, “alpinke” ne podnose zatvoreni prostor i hrane se u prirodi, dok se “sanske” mogu adaptirati i nije neophodno da idu u pašu! Još u starom Egiptu koze su se vodile u ratne pohode, kako zbog zadovoljavanje intimnih potreba, tako i zbog prehrane! Zato sdu uj to vrijeme još izmišljene čizme u koje su skladištene zadnje noge koze! Odatle izreka “je.e se kao koza”! Kozu pod imenom “Spasa” imali su monasi u jednom manastiru SPC i mnogo su… Pročitaj više »

Neko tamo
18.05.2021-18:24 18:24

E to upravo govori koliko je taj tajkunski tabloid vijesti protiv drzave kada dfa izadje sa teskim optuzbama uvredama klevetama ni rijec ne kazu

Ali zato kad aktuelno slavko mandic seki crnogorci katu nesto eto miška kesedzije i goveda koji drži jarca sa tužbama

I nikada se ne obaziru na front samo na dps pa i onaj primjer kada je sadikovic krenuo da otima crnogorsku zastavu

Govori samo o tome da medijski gang vijesti protiv drzavni mediji

Neko tamo
18.05.2021-18:31 18:31

Vidi goveda sa tom slikom kako ga je gospodin Mandic u jednoj recenici obrusio sa tom slikom
I onda govedo koji drzi jarca krenuo sa tuzbama
Ali kad ga cetnicki vojvoda onda pipun pa medo uvrede kleveću govedo koje drzi jarca ni rijec ne kaze

E ovo je dokaz da taj tajkunski

tabloid vijesti su bili anti drzavni tabloidtabllid

Neko tamo
18.05.2021-18:36 18:36

Ovakvu sliku može samo glupo govedo da napravi

Arhont_P
19.05.2021-07:41 07:41
Reply to  Neko tamo

Molim, ne vrijeđeti goveda!

Krsto
19.05.2021-08:36 08:36

Ivanovic je inace Rusofil…Nosio je duboke cizme i drzao kozu u stanu jer je htio da pravi KOZAKE…Ali izgleda da je umjesto koze potrefio jarca..Pa je mjesto sise muzao mu jajca