Utorak, 19 Oktobra, 2021
Rubrika:

Isljedničke metode Milivojevih pulena: Oduzeti telefon služio za vršenje pritiska i demonstraciju sile?

Nakon svih opskurnih radnji vezanih za postupanje Tužilaštva u ovom slučaju, činjenica da nijesu htjeli Bećiroviću da vrate telefon sa veoma važnim ličnim i poslovnim podacima i zadrže ga pet mjeseci, može se tumačiti samo kao vid pritiska, demonstracija sile i iživljavanje nad osobom prema kojoj neko iz Tužilaštva ima lični animozitet

Nakon što su Osnovni, zatim i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu tragikomičnu pravnu konstrukciju koju je Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić na štetu biznismena Zorana Bećirovića, pokušao na silu da progura u sudsku proceduru, portal Aktuelno je u seriji tekstova razotkrio brojne zloupotrebe prvog čovjeka SDT-a.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: “Tužilaštvo će da djeluje, ja sam napravio instituciju”, “I zbog toga su neki zagazili đe nijesu trebali”

Međutim, crnogorskoj javnosti u posljednja dva teksta predočili smo dokaze da je Katnić u svom opskurnom postupanju imao i pomoć iz Osnovnog državnog tužilaštva, i to od tužiteljke Ane Kalezić koja je i pored iskaza vještaka Rakočevića i mišljenja sudije za istrage Miroslava Bašovića, odlučila  da protiv Bećirovića podigne optužni predlog zbog “sprečavanja dokazivanja”.

U postupanju Katnića i njegove koleginice Kalezić, kako smo objasnili, ili je došlo do zloupotrebe položaja da bi se na silu pokrenuo nepostojeći krivični postupak, ili tužitelji nijesu znali da obavljaju svoj posao, odnosno što bi se prostim jezikom reklo “pravno su nepismeni”.

Kao da brojne nepravilnosti i zloupotrebe, i medijska hajka koja je uslijedila nakon hapšenja  nijesu bili dovoljni, Tužilaštvo je odlučilo da još malo pritisne Bećirovića kršeći njegova zakonom zagarantovna prava.

Bećiroviću je nakon hapšenja 28. novembra 2019. godine, oduzet mobilni telefon na kojem su bili skladišteni brojni važni podaci vezani za njegove poslove, brojevi telefona, poruke i dokumenta lične prirode. Taj telefon, iz nepoznatih razloga, vraćen mu je tek pet mjeseci nakon oduzimanja 28. aprila 2020. godine i pored toga što je uložio dvije pritužbe da mu se što prije vrati.

Tužiteljki Kalezić  Bećirović se obratio 06. decembra 2019. godine sa zahtjevom da mu se vrati telefon jer je po naredbi sudije za istragu pretres mobilnog trebalo da izvrši Uprava policije, a ne neka institucija u inostranstvu kako je tužiteljka navela u odgovoru Bećirovićevom advokatu.

I pored toga što je Uprava policije pretres telefona završila 05. decembra 2019. godine, nije mu vraćen.

Bećirović je čak slao pritužbu na rad tužiteljke Kalezić  Vrhovnom državnom tužiocu zbog oduzimanja telefona 17. decembra 2019. godine, ali na nju ni do danas niko nije odgovorio, a zahtjev je očigledno ignorisan.

Telefon je Bećiroviću vraćen tek nekoliko dana nakon što je Vrhovni sud donio dluku o odbijanju optužnog predloga ODT-a 24. aprila 2020. godine.

Ovakvo postupanje neupućenom čitaocu možda djeluje banalno, možda bi većina nas pomislila – to je birokratija, izgube se stvari u brojnim predmetima. Međutim, nakon svih opskurnih radnji vezanih za postupanje Tužilaštva u ovom slučaju, činjenica da nijesu htjeli Bećiroviću da vrate telefon sa veoma važnim ličnim i poslovnim podacima i zadrže ga pet mjeseci, može se tumačiti samo kao vid pritiska, demonstracija sile i iživljavanje nad osobom prema kojoj neko iz Tužilaštva ima lični animozitet.

Hajka na Bećirovića i ljude koji su se našli u njegovom okruženju ne završava se na ovome. O daljim pritiscima i aferi “Delta”, koja je posebno poglavlje u organizovanom progonu specijalnog tužioca i medijskih ispostava za ucjenjivanje i vršenje pritiska, pisaćemo u narednim tekstovima.

Podsjetimo, ovakve metode i način postupanja nijesu ništa strano specijalnom tužiocu Milivoju Kantiću koji se ponaša kao što su to činili agenti UDBE u periodu od 1948 – 1951. godine, pa stoga nije na odmet podsjetiti na hajku koju je SDT vodio protiv Bećirovića i portala Aktuelno zbog sms poruka.

Sve je postalo jasno nakon što su prvo Osnovni, a nedavno i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu pravnu konstrukciju protiv Bećirovića.

Sada je već postalo jasno da je Katnić u napadu na Bećirovića i portal Aktuelno stavio lične motive ispred struke.

Kako je bilo i očekivano, u objavljivanju brutalnih laži prednjačile su dnevne novine Vijesti i istoimena televizija i portal.

U medijskim napadima posebno se isticala klerikalna medijska ispostava KOS-a – dnevni list Dan.

Ova bivša medijska ispostava KOS-a i glasilo Srpske pravoslavne ckve, po svemu sudeći, je služilo kao posrednik između specijalnog tužioca Katnića i predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića.

Ono što posebno treba naglasiti je da isljednik Milivoje Katnić – samoproklamovani tajnovidac koji sve zna i sve vidi, nije našao za shodno da odgovori na mnoštvo ozbiljnih pitanja koje je Bećirović postavio u saopštenju prije pet mjeseci.

U.P.A.

Najnovije

Odbor podržao strože kazne za obljubu djece i nemoćnih

Odbor za rodnu ravnopravnost jednoglasno je podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore kojim su predviđene strože kazne protiv polne...

Bubanja: Kad navijači odu prije kraja, sve je jasno

Mornar je bio apsolutni hit, ali nakon meča u Pljevljima, gdje je i pored totalne dominacije doživio poraz od Rudara, nikako da uhvati pravi...

Ova žena je u 70-oj godini života postala majka!

Rabari, koja je za medije rekla kako nema identifikacioni dokument, ali da ima 70 godina, nakon IVF oplodnje (in vitro fertilisation), rodila je dječaka...

Zbog nepoštovanja epidemioloških mjera na sjeveru napisano preko 30 kazni

Uprava za inspekcijske poslove sprovela je tokom vikenda pojačane kontrole u šest sjevernih opština , prilikom čega je zbog nepoštovanja epidemioloških mjera podnijeto devet...

Tursku pogodio snažan zemljotres, nema izvještaja o žrtvama

Zemljotres magnitude 6,0 pogodio je danas mediteransku obalu Turske, saopštila je turska Agencija za upravljanje katastrofama. Izvještaja o žrtvama i šteti nema. Zemljotres je zabilježen u...

Najčitanije

Povezano

Katnić: Grahovac nije dostojan vojne etike pukovnika Milenka Pavlovića i Njegoša

Izjava Blagoja Grahovca ne zaslužuje pažnju javnosti, ali nezavisno od toga želim da poručim da me kao specijalnog tužioca mogu prislušukivati i oni prije...

ČEKAJUĆI PROMJENE U TUŽILAŠTVU Milivoje Katnić, stanovnik besudne zemlje

Za aktuelno.me Piše: Nebojša Redžić Sve bučno izgovorene parole nove vlasti o beskopromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, već skoro godinu se odbijaju o zid...

Milošević demantovao Katnića: Policija Srbije nije izdala zahtjev da se ukine zabrana ulaska Belivuku

Državni sekretari MUP-a Rade Milošević kazao je danas na konferenciji za medije povodom slučaj Belivuk, da je jasna spona između ljudi iz tog klana...

Policajci Bošković i Đurović idu na slobodu, saslušan i Enes Baković

Policijski službenici Aleksandar Bošković i Saša Đurović, koji su sinoć privedeni zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj time što su omogućili kriminalnoj grupi...

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
GRAĐANSKI
17.05.2020-07:40 07:40

Još od okto(m)bra 1989., oficijelno sam jedan od prvih 20 opozicionara DPS i njegovoj politici pozivanja na oružje okupljenih na tadanjem mitingu pred parlamentom Republike Crne Gore. Do dana danjega nikad DPS-u nijesam glasa mojega da’. Vaš portal, pišući ovako protivu g-dina Katnića, koji ima svojih mana, grješaka i debelih propusta, ali – koji je ogromno učinio za pravdu ili pravicu u Crnoj Gori, za njezinu-našu bezbjednost, za čišćenje-hapšenje dijela korumpiranih, te da nam srbo-ćetnici još više kolo po državi ne igraju no što igraju, etc., etc. – i koji je bastadur i od kojega nikad boljega imat nećemo na… Pročitaj više »

GRAĐANSKI
17.05.2020-07:43 07:43

P.S. Mućnite malo vašim sujetnim glavurdama! Ćao!