Zaposleni u TE Pljevlja, smjenski inženjer R.D. otvorio je ventil koji kontroliše ispuštanje materija u rijeku Vezišnicu, koja se uliva u Ćehotinu zbog čega je došlo do ekološkog incidenta u ovoj rijeci u Pljevljima, saopštili su iz Elektroprivrede Crne Gore.

Kako su kazali, posebna komisija EPCG je nakon detaljne analize utvrdila da je R.D. bez dozvole nadređenih i poštovanja definisane procedure dao ovlašćenje za aktivnost rukovaocu na pomenutom ventilu zbog čega je došlo do ekološkog incidenta.

EPCG žali zbog događaja i od nadležnih očekuje precizne informacije o nastaloj šteti i veličini zamućenja rijeke i uginuća ribe, ali i procesuiranih u ovom slučaju.

,,EPCG će bez obzira na postojanje svih zakonom propisanih procedura koji tretiraju ovu oblast još jednom preispitati sve procedure u cilju prevencije nastajanja ovakvih i sličnih situacija. Bez obzira na krajnji epilog ovog incidenta EPCG će, kao odgovorna kompanija, u saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnom samoupravom i SRK Lipljen učiniti sve da bi sanirala ovaj incident”, dodali su iz EPCG.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve