Zajednička sjednica dvije vlade potvrđuje bliske i prijateljske veze Crne Gore i Sjeverne Makedonije, a intenzivna policijska saradnja je od ključnog značaja za stabilnost i bezbjednost regiona, poručio je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić na sastanku sa potpredsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije i ministarom unutrašnjih poslova Oliverom Spasovskim.

Ministri dvije države potpisali su danas, nakon zajedničke sjednice dvije vlade, Protokol o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Sjeverne Makedonije u oblasti evropskih integracija.

“Potpisivanje Protokola o saradnji u oblasti evropskih integracija će doprinijeti jačanju saradnje između dva ministarstva, a svoje kapacitete, u dijelu sprovođenja obaveza u okviru poglavlja 23 i 24, stavićemo na raspolaganje kolegama iz Sjeverne Makedonije. Vjerujem da će stručna znanja i naše iskustvo tokom pregovaračkog procesa biti od značaja za kolege iz susjedne Makedonije, kao i da ćemo, kroz ovaj vid saradnje, dodatno unaprijediti razmjenu informacija među institucijama zaduženim za sprovođenje zakona“, saopštio je Nuhodžić.

Dodao je da je snažna posvećenost dvije države evropskoj i evroatlantskoj perspektivi rezultirala inicijativima od zajedničkog interesa na polju unutrašnjih poslova.

Tokom susreta, ministri unutrašnjih poslova Nuhodžić i Spasovski su razgovarali o konkretnim aktivnostima koje treba preduzeti u borbi protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija, trgovine ljudima i terorizma.

“Bezbjednosni izazovi prelaze granice jedne zemlje i na njih se može odgovoriti samo zajedničkim snagama i saradnjom između država, a Crna Gora i Sjeverna Makedonija u tome služe kao primjer“, poručio je Nuhodžić.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski je iskazao zadovoljstvo saradnjom makedonske i crnogorske policije, koja je važan dio ukupnih bilateralnih odnosa, strateškog partnerstva i povjerenja između dvije države.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve