Svi oni koji pozivaju na sukobe treba da znaju da će država zaštititi mir, multietnički i multivjerski sklad i odbraniti Crnu Goru kao građansko društvo, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

“Svjedočimo obnavljanju već poznatog scenarija – prijetnji da će se izbornog dana, koji bi trebalo da bude praznik demokratije i iskaz slobodne volje većine, desiti pokušaj destabilizacije Crne Gore”, kazao je Nuhodžić.

On je poručio da svi koji pozivaju na sukobe treba da znaju da će država zaštititi mir, multietnički i multivjerski sklad i odbraniti Crnu Goru kao građansko društvo.

“Država nikome ne prijeti, ali je obaveza svake ozbiljne i odgovorne vlasti, da očuva mir i stabilnost. Institucije su spremne da odlučno odgovore na svaki pokušaj nasilnog ponašanja” rekao je Nuhodžić.

On je uvjeren da će građani Crne Gore, kao i uvijek do sada, odoljeti provokacijama i pokazati mudrost, zrelost i dostojanstvo.

“Niko nema pravo da u našoj državnoj kući, u kojoj smo svi svoji na svome i svi među svojima, naruši suživot i mir koje smo sačuvali i u najtežim vremenima. Na to nemaju pravo ni ovdašnji ni uvezeni avanturisti, nespremni da prihvate pravila demokratije”, rekao je Nuhodžić.

On je istakao da prijeteće poruke sa društvenih mreža i u okviru političkih kampanja, obavezuju državu i njene institucije da odgovorno procjenjuju situaciju.

“Prijetnje sa ma koje adrese da dolaze neće proći. Kao što ne može proći ni propaganda da će država izazvati udar i incidente. Ali su zato državne institucije spremne da odbrane državu svih njenih građana. Učinićemo sve da se izbori održe u demokratskoj atmosferi, bez incidenata, kako to priliči Crnoj Gori koja je dio najjače evro-atlantske porodice slobodnih i ujedinjenih država svijeta, Crnoj Gori koja je okrenuta evropskoj budućnosti”, rekao je Nuhodžić.

On je poručio da država i njene institucije garantuju svima mir, sigurnost i bezbjednost, i 30. avgusta i nakon 30. avgusta.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve