Nakon saslušanja državni tužilac odredio je danas zadržavanje do 72 sata Igoru Sijerkoviću, bivšem v.d. predsjedniku Sindikata Insituta Igalo. Sijerković je uhapšen zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na štetu Sindikalne organizacije Instituta. U zakonskom roku biće podnijet predlog za određivanje pritvora, saznaje nezvanično Radio Hereg Novi.

Igor Sijerković

Podsjetićemo, NVO Udruženje za implementaciju prava (UZIP) iz Herceg Novog prije pola godine je osnovnom državnom tužiocu i Upravi policije u Herceg Novom, podnijelo krivičnu prijavu protiv Igora Sijerkovića, tadašnjeg v.d. predsjednika Sindikalne organizacije Instituta “Dr Simo Milošević“ i drugih N.N. lica, zbog postojanja osnovane sumnje, da je izvršio krivično djelo, pronevjera.

Krivična prijava je podnijeta zbog osnovanje sumnje da je sa računa sindikalne organizacije na kome je bilo 414.683 eura, namijenjenih isključivo rješavanju stambenih potreba zaposlenih, v.d.predsjednik Sindikata pozajmljivao novac pojedinim radnicima.

Iz stambenog fonda otuđeno je oko 300.000 eura.

Na zboru radnika Instituta Igalo, održanom u julu, zaposleni su zatražili da se navede spisak ljudi koji su uzimali pozajmice sa računa stambenog fonda za koji su zaposlenih od 2002. do 2008. namjenski izdvajali 3,5 odsto od bruto zarada.

U Sindikatu Instituta je  544 radnika od kojih 50-ak nemaju stan.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve