Bivši predsjedik Sindikata Instituta Igalo Igor Sijerković je u tridesetodnevnom pritvoru u istražnom zatvoru u Spužu, potvrđeno je Radiju Jadran u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

Igor Sijerković

On je nakon ročišta juče oko 15 sati sproveden u istražni zatvor u Spuž zbog krivičnog djela zloupotreba ovlaščenja u privrednom poslovanju.

Za to krivično djelo propisana je kazna do 5 godina zatvora i istraga mora da se završi za 30 dana. Ukoliko se u tom roku ne završi osumnjičeni se pušta na slobodu. Međutim, ukoliko se istraga okonča i podnese optužni predlog, pritvor se može produžiti.

Zamolnica, ili „peticija“ skoro 60 radnika Instituta Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom, da se u daljem istražnom postupku Sijerković brani sa slobode, juče nije imala očekivano dejstvo.

Podsjetimo, da je Sijerković 5. novembra uhapšen zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na štetu Sindikalne organizacije Instituta Igalo. On je od 1. jula 2015. godine do 1. juna 2019. godine, bez saglasnosti Izvršnog odbora Sindikalne organizacije prebacio novac sa stambenog na redovni sindikalni račun u iznosu od 304.900 eura. Onda je sa tog računa isplaćivao pozajmice direktnim uplatama na svoj račun, kao i račune drugih radnika, naveli su iz policije.

Po njegovim nalozima isplaćivana su prezadužena lica, a dokumentaciju o pozajmicama i kupovinama na rate nije uredno dostavio obračunskoj službi Sektora finansija Instituta „Dr Simo Milošević“.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve