Pandemija korona virusa je značajno uticala na sve turističke radnike u Kolašinu i prema trenutnim informacijama u tom gradu boravi izuzetno mali broj gostiju kazao je za Antenu M direktor Turističke organizacije Aleksandar Vlahović.


“Takav negativan trend se nažalost nastavlja i u narednom periodu. Teško je dati predviđanja kako će se završiti ova ljetnja sezona prvenstveno zato što najveći broj noćenja u Kolašinu ostvare inostrani gosti. Prošle godine su najbrojniji bili gosti iz Francuske, Njemačke, Belgije, Izraela, Kine… Svjesni smo činjenice da se ne može očekivati ni približno isti rezultat kao prošle godine, ali mi zaista radimo sve kako bi što veći broj ljudi posjetio Kolašin ove godine. Svi turistički radnici su pripremili promotivne paket aranžmane i te cijene su niže i povoljnije u odnosu na prethodni period”, kazao je on u izjavi za Antenu M.

Vlahović napominje da je trenutna situacija uticala i na prihode i aktivnosti turističke organizacije.

“I mi radimo u skladu sa mogućnostima. Uradili smo promotivni video Kolašina, urađene su nove pješačke i biciklističke staze, obezbijedili smo i besplatan prevoz svakog dana do skijališta Kolašin 1600. To će trajati do 30. avgusta, u 11.30 se kreće ispred trga u centru grada, a povratak je u 17.30. U ski centru Kolašin 1600 gosti imaju brojne sadržaje u kojima mogu uživati, panoramske vožnje, igraonica za djecu, tradicionalna kuhinja… To je još jedan dodatni sadržaj koji smo osmislili ove sezone”, kazao je on.

Vlahović se, kako je rekao, nada, da će u narednom periodu više turista posjetiti Kolašin.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve