Interpol Srbije još nije dostavio odgovor crnogorskim kolegama, zbog čega je urednik portala Standard Samir Rastoder 30. maja na teriotirje te države uhapšen i maltretiran više sati. Kako je sapšteno Standardu iz Uprave policije, NCB Interpol Beograd je primio njihov zahtjev prije dvije nedjelje, proslijedio ga nadležnim službama na dalje postupanje, ali do danas nema povratne informacije ko je i zašto malterirao Rastodera.

Službenici NCB Interpol Podgorica su uputili kolegama u Beogradu zahtjev sa najvećim stepenom hitnosti u kojem su zatražili provjere o postupanju policijskih službenika MUP-a Republike Srbije i službenika Bezbjednosno informativne agencije, kao i provjere u odnosu na pravni osnov njihovih mjeri i radnji, a koje su preduzeli prema uredniku portala Standard Samira Rastodera.

“Od strane NCB Interpol Beograd smo obaviješteni da je naš zahtjev primljen, da je proslijeđen njihovim nadležnim službama na dalje postupanje, te da ćemo biti obaviješteni nakon izvršenih provjera. Od tog odgovora do ovog momenta nismo primili novi povratni odgovor na naš zahtjev”, kazali su za Standard u Upravi policije.

Podsjećamo, urednik portala Standard Samir Rastoder uhapšen je 30. maja nedaleko od Kraljeva i tako zaustavljen u obavljanju radnog zadatka, nakon čega su ga službenici srbijanske policije i agenti BIA-e neosnovano maltretirali punih šest sati, isljeđivali i skidali do gole kože!

Tom prilikom, Rastoder je nezakonito pretresan, a oduzet mu je i mobilni telefon, koji je sve vrijeme njegovog zadržavanja bio u rukama agenata, koji su ga po svemu sudeći detaljno pregledali.

Crnogorsko tužilaštvo je zatražilo da se posredstvom Interpola o postupanju prema Rastoderu, obavijesti i nadležno tužilaštvo u Srbiji.

I Komisijza za istragu napada na novinare i imovinu medija zatražila je od nadležnih organa Srbije punu informaciju o hapšenju i daljem postupanju prema uredniku Standarda.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve