Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

I najmlađi stanovnici Ulice 4. jula dobili su prostor za igru i druženje

''Do kraja godine nadam se da ćemo se približiti broju od 40 dječijih igrališta i na taj način nastaviti da gradimo jedan humaniji ambijent, posebno za naše najmlađe sugrađane'', kazao je Vuković i zahvalio kolegama iz privrednih društava na doprinosu prilikom realizacije ovog projekta

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima obišao je danas završene radove na izgradnji dječijeg igrališta u Ulici 4. jula, koje je, uz nedavnu rekonstrukciju pomenute ulice, unaprijedilo kvalitet života u ovom dijelu Podgorice, saopšteno je iz Glavnog grada.

“Imamo još jedan lijepi povod za posjetu ovom dijelu grada, a to je novo dječije igralište, sadržaj koji je ovdje nedostajao, a mi smo u saradnji sa mjesnom zajednicom odgovorili na zahtjeve naših sugrađana. Na prostoru od 85 kvadrata dobili smo novo multifunkcionalno, savremeno dječije igralište i uređenu zelenu površinu. Vrijednost ovo projekta je preko 33.000 eura”, kazao je Vuković podsjećajući da je ovo 34. dječije igralište koje je izgrađeno u prethodne tri godine, te da je u toku izgradnja dječijeg igrališta na Malom brdu i u Donjoj Gorici.

“Do kraja godine nadam se da ćemo se približiti broju od 40 dječijih igrališta i na taj način nastaviti da gradimo jedan humaniji ambijent, posebno za naše najmlađe sugrađane”, zaključio je Vuković i zahvalio kolegama iz privrednih društava na doprinosu prilikom realizacije ovog projekta.

Nova multifunkcionalna površina se prostire na 850 kvadrata, navode iz Glavnog grada, pokrivena je podlogom od tarta na kojoj su ugrađeni kula sa toboganom, ljuljaška sa gnijezdom, njihalica, vrteška i dvostruka klackalica.

“Prostor je opremljen sa osam parkovskih klupa i tri korpe za otpatke. Zelena površina je dodatno oplemenjena sa sa 20 odraslih sadnica drveća i 50 sadnica žive grade. Na slobodnim površinama posijana je trava, a kompletne zelene površine pokrivene su sistemom za navodnjavanje”, dodaje se u saopštenju.

Takođe, napominju, Ekipe Agencije za stanovanje ugradile su sto za stoni tenis, čime je upotpunjen sadržaj ovog prostora. Komunalne usluge su radile na dodatnom osvjetljavanju prostora, a na postojeća rasvjeta je zamijenjena novom LED.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve