Policija u Herceg Novom podnijela je krivičnu prijavu protiv žene osumnjičene za utaju poreza i doprinosa u produženom trajanju, kao i zbog prijavljivanja lažnih bilansa.

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su protiv N.R. (41) iz Herceg Novog podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinila navedena krivična djela. Ona je, kako se sumnja, kao izvršni direktor i odgovorno lice u pravnom licu „Plava laguna” d.o.o. Herceg Novi, koje je obrisano iz CRPS-a 19. marta 2019. godine, počinila krivično djelo utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju na način što u restoranu, koji je poslovao u okviru navedenog pravnog subjekta, na jednoj od dvije registrovane kase nije prikazala evidentirani promet te je na taj način izbjegla plaćanje poreza na dodatnu vrijednost, istakli su u Upravi policije.

Inspekcijskim nadzorom izvršenim od strane Poreske uprave PJ Herceg Novi od 28. avgusta 2018. i 05. septembra 2018. godine, utvrđeno je da osumnjičena za poslove tokom 2017. i 2018. godine u mjesečnim prijavama poreza na dodatnu vrijednost nije prikazala promet evidentiran na jednoj fiskalnoj kasi, na koji način je, kako se sumnja, umanjila pripadajuće poreske obaveze, odnosno izbjegla plaćanje poreza u ukupnom iznosu od 14.326 eura za 2017. i 2018. godinu.

Daljim kriminalističkim mjerama i radnjama policijski službenici su došli do sumnje da je N.R. počinila i krivično djeo lažni bilans u sticaju sa krivičnim djelom utaja poreza i doprinosa. Sumnja se da je ovo krivično djelo počinila na način što je, kao odgovorno lice u navedenom pravnom licu, na osnovu ovako lažno prikazanog stanja u svom knjigovodstvu, u namjeri da sebi ili drugom pribavi korist, sačinila bilans stanja i uspjeha za poslovnu 2017. godinu umanjen za iznos dobiti od 63.418 eura, na koji iznos je bila u obavezi do 31. marta 2018. godine da obračuna i plati porez na dobit u iznosu od 5.707 eura.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments