Predsjednik Osnovnog suda u Herceg Novom, sudija Ivan Perović, oglasio je krivim H.A, Š.B i L.S, svi iz Podgorice, zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave, prenosi Radio Jadran.

Osudio ih je na kaznu zatvora od četiri mjeseca, uslovno na dvije godine, saopštila je portparolka Osnovnog suda Herceg Novi Vesna Gazdić.

Okrivljeni su napustili mjesto prebivališta i postupili suprotno Naredbi Ministarstva zdravlja kojom je propisana zabrana putničkog međugradskog saobraćaja.

Osim toga, kako se navodi, ovi okrivljeni su upotrijebili kao lažnu ispravu – potvrdu o izuzetku od zabrane, odnosno ograničenja kretanja u području zahvaćenom epidemijom Covid-19 , koja je navodno izdata na ime okrivljenih, iako nijesu zaposleni u preduzeću iz kojeg je potvrda izdata.

Novljanin i Kotoranin novčano kažnjeni

Takođe, okrivljeni R.A. iz Novog i V.P. iz Kotora su danas zbog krivčnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti osuđeni na novčane kazne od 200 i 250 eura.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve