Jedan helikopter Bell 505 Jet Ranger X u Crnu Goru će stići do kraja ovog mjeseca, a drugi će biti isporučen početkom naredne godine, kazali su CdM-u u Ministarstvu odbrane.

“Ministarstvo odbrane posvećeno je daljoj modernizaciji i opremanju Vojske Crne Gore. Nakon nabavke tri srednja višenamjenska helikoptera Bell 412, nastavili smo sa ulaganjem u Vazduhoplovstvo Vojske Crne Gore. U prvom kvartalu ove godine sklopili smo ugovor sa Kanadskom komercijalnom kompanijom “CCC” o nabavci dva Bell helikoptera 505 Jet Ranger X”, saopšteno je CdM-u iz resora Predraga Boškovića.

Važno je naglasiti, dodaju, da sve teče kako je i planirano, te da su tri pilota početkom jula završila obuku u Francuskoj, što je sastavni dio ugovora, dok će naredne sedmice obuku proći dva pilotska inženjera i tri tehničara.

“Kako smo i ranije saopštili, helikoptere će, prema ugovoru, Crnoj Gori dostaviti predstavništvo Bell-a u Pragu”, ističu u Ministarstvu odbrane u izjavi za CdM.

Napominju kako treba imati na umu da je situacija oko pandemije koronavirusa, koja je pogodila cijeli svijet, nepredvidiva.

“Za sve moguće neplanirane okolnosti koje se odnose na isporuku, javnost će blagovremeno biti obaviještena”, poručuju iz Ministarstva odbrane.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve