Hapšenja u Herceg Novom zbog droge i oružja

Policijski službenici pronašli su i oduzeli 42 grama opojne droge kokain, manju količinu marihuane, digitalnu vagu za precizno mjerenje koja je Đ.Ž. služila i za prepakivanje opojne droge kokain radi ulične prodaje, određenu svotu novca za koju se sumnja da je stečena od prodaje narkotika, kao i izvjesnu količinu municije različitog kalibra, navedeno je u saopštenju

Policijski službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su lišili slobode Đ.Ž. (24 godine) iz Herceg Novog zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Ilustracija

Osumnjičeni Đ.Ž. je uz krivičnu prijavu danas sproveden Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost, saopštavaju iz Centra bezbjednosti Herceg Novi.

U saznanju da se Đ.Ž. bavi uličnom prodajom opojnih droga na području opštine Herceg Novi, policijski službenici su po sudskoj naredbi izvršili pretres stana i drugih prostorija u kojima on boravi. Pronašli su i oduzeli 42 grama opojne droge kokain, manju količinu marihuane, digitalnu vagu za precizno mjerenje koja mu je služila i za prepakivanje opojne droge kokain radi ulične prodaje, određenu svotu novca za koju se sumnja da je stečena od prodaje narkotika, kao i izvjesnu količinu municije različitog kalibra, navedeno je u saopštenju.

Pronađene opojne droge i drugi predmeti su oduzeti Đ.Ž. i upućeni u Forenzički centar u Danilovgradu radi sprovođenja potrebnih vještačenja.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi, OB Kotor i OB Tivat su u posljednjih 10 dana izvršili 15 zapljena različitih vrsta opojnih droga (kokain, heroin, LSD, anfetamin, ekstazi i marihuana).

Iz Centra je 27. jula protiv A.G. (18 godina) iz Pljevalja, zbog ulične prodaje sintetičkih opojnih droga (ekstazi i anfetamin), podnijeta krivična prijava Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Takođe, kako navode u saopštenju iz Centra, istoga dana službenici OB Kotor su protiv R.V. (24 godine) iz Podgorice, podnijeli krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

U Kotoru su pregledom vozila kod njega pronašli i oduzeli određene količine opojnih droga kokain, marihuana i 23 slične sintetičke droge LSD.

U preostalih 13 zaplijena različitih vrsta opojnih droga policijski službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi, OB Kotor i OB Tivat su protiv 13 lica podnijeli prekršajne prijave.

Radeći na suzbijanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata hercegnovska policija je podnijela krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom protiv G.L. 32 godine) i M.B. (21 godina) oboje državljani R. Hrvatske, dodaju u saopštenju.

Sumnja da su oni počinili 5 teških krađa na području naselja Topla II u Herceg Novom upotrebom šrafcigera i koristeći odsustvo vlasnika stanova, tokom dana obijali vrata od stanova, vršili premetačinu i iz više stanova otuđili novac u iznosu od 8.000 eura i 1.000 američkih dolara. Ova lica su uz krivičnu prijavu sprovedena Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

Takođe, danas policijski službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv M.V. (41 godina) iz Herceg Novog zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo – iznuda.

Kako se sumnja, on je tokom 2019. koristeći silu i prijetnju prema jednom oštećenom građaninu iz Herceg Novog, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist od 77 hiljada 725 eura.

Osumnjičeni je jedan dio imovinske koristi protivpravno pribavio u novcu, a drugi dio u nekretninama, što je i utvrđeno tokom sprovođenja kriminalističke obrade pribavljanjem materijalnih i drugih dokaza. M.V. je juče godine lišen slobode a danas sproveden Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Komentari

avatar