Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

HAJKA SE NASTAVLJA Perović Korać tužila Aktuelno: Zaboljelo je “biza”, “šupljoglava”, “ćurka”, “tuka”…

Ako bi koristili terminologiju koju koristi Perović Korać i njeni medijski pokrovitelji, mogli bi da kažemo da je ovo žestok napad na medije sa drugačijom uređivačkom politikom uz maltene fašističko neuvažavanje različitosti. Da ne pričamo da se radi o pokušaju brutalne cenzure jer tužilja želi da se uklone tragovi jednog književnog djela

Novinarka nekad uglednog, a danas beznačajnog niskotiražnog nedeljnika Monitor Milena Perović Korać podnijela je u ponedeljak tužbu protiv Ski Resorta Kolašin 1450 u čijem je vlasništvu portal Aktuelno, u kojoj, između ostalog, traži da joj se isplati 5.000 eura za naknadu nematerijalne štete koju je, navodno, pretrpjela zbog objavljivanja knjige “Miško Kesedžija i njegove bize” autora Marka Vešovića i Šekija Radončića na našem portalu.

Perović Korać koja sebe naziva “uglednom novinarkom” navodi da je portal Aktuelno objavio “niz uvredljivih tekstova na njen račun i na račun njenih kolega u periodu od jula do oktobra 2019. godine”.

U prilogu su navedeni linkovi sa djelovima knjge “Miško Kesedžija i njegove bize” koju je Aktuelno u cjelosti prenio u više nastavaka.

Neki od eptieta koji se vezuju za Perović Korać

Kako se dalje navodi u tužbi, tužilji smeta što se u pojedinim djelovima knjige autori između ostalog nazvaju: “Kerovićka”, “zmija”, “Mitingašev ker”, “zulumćarka”, “smješa ćurke i siledžije”, “biza”, “šupljoglava”, “ćurka”, “tuka”, “medijski siledžija u suknji”…

Ona smatra da je cilj tekstova bio da se “ugledna novinarka ocrni i kompromituje”.

Perović Korać predlaže da joj se na ime naknade “za pretrpljene duševne bolove” isplati 5.000 eura sa zateznom kamatom, a takođe traži da se sa našeg portal uklone “sporni tekstovi”, da se objavi presuda na portalu Aktuelno i da joj se nadoknade sudski troškovi!?

Beskrupulozna orkestirana hajka

Slobodno se može reći da je ovo samo nastavak beskrupulozne hajke koju novinari i vlasnici takozvanih “nezavisnih” medija, zloupotrebom sudskih organa, vode protiv portala Aktuelno. Ovo je već treća tužba koju novinari ili vlasnici koji posluju pod okriljem kompanije Daily press, čiji su suvlasnici Miodrag Perović i Željko Ivanović, podnose protiv našeg portala u posljednjih nekoliko mjeseci.

Knjiga koautora Vešovića i Radončića izazvala je brojne simpatije crnogorske javnosti

Perović i Ivanović, podsjetimo, su krajem marta prošle godine tužili portal Aktuelno zbog prenošenja tekstova iz serijala “Voajer i balerina” autora Šekija Radončića koji je objavljen u Dnevnim novinama. Ivanović i Perović su tom prilikom osim portala Aktuelno tužili i Dnevne novine, Standard, Antenu M, CDM, Portal Analitiku i Skala radio.

Nakon ove najnovije tužbe, koju je Perović Korać podnijela protiv portala Aktuelno, čak je i onome koji je potpuno neupućen, jasno da se radi o orkestriranoj seriji napada na medij koji ima drugačiju uređivačku politiku. Kada bi tome dodali i napade na naš portal i firmu u čijem je vlasništvu, putem prenapumpavanja naslova i objavljivanja lažnih informacija u medijima u vlasništvu Daily pressa (Vijesti, TV Vijesti, Portal Vijesti i Monitor), te očiglednog neuvažavanja različitosti u stavovima, više je nego jasno ko je ovdje agresor, a ko oštećena strana.

I na kraju ostaje nejasno zašto tužilja Perović Korać vrši ovoliki pritisak na portal Aktuelno, s obzirom da jedino što smo uradili jeste prenošenje knjige koja je objavljena prije skoro 10 godina u okviru izdavačke djelatnosti Pobjede, a još 2011. je kao feljton prenesena u tom dnevnom listu.

Ako bi koristili terminologiju koju koristi Perović Korać i njeni medijski pokrovitelji, mogli bi da kažemo da je ovo žestok napad na medije sa drugačijom uređivačkom politikom uz maltene fašističko neuvažavanje različitosti u stavovima.

Na kraju, a bez ustručavanja, možemo ustvrditi i da se povodom ove najnovije tužbe radi o pokušaju brutalne cenzure jer tužilja želi da se uklone tragovi jednog književnog djela.

Uredništvo portala Aktuelno

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Đoko Orlandić
28.02.2020-15:10 15:10

Ova je dio najveće organizovane medijske mafije u Evropi – Koncer(t)a “Vijesti”. odakle toliko b…. na jednom mjestu.