Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Grupa građana Podgorice: Protest u subotu zbog odnosa menadžmenta RTCG-a prema novinaru

''Pridružujemo se javnom protestu u subotu, 28/01/2023. da na miran način iskažemo otpor prema ovakvom odnosu''

Iz Grupe građana Podgorice je saopšteno da su jako zabrinuti za odnos menadžmenta javnog servisa RTCG prema osnovnom pravu novinara da se slobodno izražavaju na sopstvenom jeziku, garantovanom Ustavom i zakonima države Crne Gore.

“Pridružujemo se javnom protestu u subotu, 28/01/2023. da na miran način iskažemo otpor prema ovakvom odnosu”, ističe se u saopštenju.

Onemogućavanjem sprovođenja ovog osnovnog prava svakog člana društva u Crnoj Gori osobito diskriminacijom radnika u javnom servisu, menadžment ugrožava samu državu i njeno poštovanje, ističe se u saopštenju.

“Umjesto ozbiljnog i zrelog javnog suočavanja sa odgovornošću direktor javnog servisa služi se manipulacijama i otvorenim targetiranjem novinara koji je diskriminisan, u prisustvu svojih kolega”, navodi se.

Javni interes, ističu, mora biti prioritet za svaki javni servis, kao i potraga za istinom i odgovorno suocacanje sa učinjenim.

“Na žalost svih nas to nije slučaj već izvjesno vrijeme, od odnosa prema agresiji Rusije na Ukrajinu, korišćenja lažnih vijesti i spinova prilikom Belvederskog protesta, kao i javno ukrivanje poput neupamćene hajke na građane, borce za ljudska prava i aktiviste tokom ,BIRN’ afere i izvjestaja crnogorskog tima, kao i medjunarodnih događaja koji nisu zavrijedilli pažnju RTCG bez obzira na društveni značaj i potrebu”, napominje Grupa građana.

Ovom prilikom, kažu, pridružuju se građanskoj borbi protiv diskriminacije na javnom servisu!

Javni interes i potrebe trebaju biti u centru javnog servisa, a prava zaposlenih nedvosmisleno na prvom mjestu, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milovan
26.01.2023-15:48 15:48

juce nam zabranise zastavu i hinu Danas nam brane jezik Sjutra ce nam zabranit da zivimo u nasoj ne njihovoj domovini C Gori zato Zarko bije i nasu CRNOGORSKU BITKU