Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Grgurović: Danilovgrad će ići naprijed krupnim i velikim koracima

On je, na svečanoj sjednici Skupštine opštine povodom 9. decembra Dana oslobođenja Danilovgrada, kazao da je uvijek sa ponosom isticao da su njegovi korijeni iz Bjelopavlića, iz grada smještenog u podnožju Garča, obavijenog rijekom Zetom

Danilovgrad ima snage da se odupre svim izazovima i zna gdje mu je mjesto u budućnosti, poručio je prvi čovjek tog grada Aleksandar Grgurović, navodeći da će mu najveća satisfakcija biti zadovoljan građanin.

On je, na svečanoj sjednici Skupštine opštine povodom 9. decembra Dana oslobođenja Danilovgrada, kazao da je uvijek sa ponosom isticao da su njegovi korijeni iz Bjelopavlića, iz grada smještenog u podnožju Garča, obavijenog rijekom Zetom.

„Posao predsjednika Opštine i lokalne samouprave nije samo upravljanje gradom i rješavanje problema svoje sredine, ono podarzumijeva i strateško planiranje dugoročnog razvoja i usmjeravanje prema budućnosti“, rekao je Grgurović.

Prema njegovim riječima, lokalnoj samoupravi predstoji veoma zahtjev period.

„Period u kojem zajedničkim snagama, uzajamnim poštovanjem i podržavanjem moramo uraditi mnogo, a sve za ostavrivanje zajedničkog cilja – stvaranje Danilovgrada, kao grada jednakih šansi za sve. Danilovgrad će ići naprijed krupnim i velikim koracima, a tome možemo doprinijeti svi mi, bez obzira na političku orjentisanost. Danilovgrad će konačno prepoznati najbolje među nama“, poručio je Grgurović.

Poručio je da je započeta nova stranica u razvoju opštine.

„Radićemo na razvijanju svakog segmenta društvenog života. Najveća nagrada i satisfakcija će mi biti zadovoljan građanin“, istakao je Grgurović.

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad, Velimir Đoković, kazao je da ovu svečanu sjednicu organizuju u tranziciji vlasti, poručujući da im je namjera da za svaku narednu program i sadržaj budu bogatiji i dinamičniji.

“Trudili smo se da uspješno u najkraće vrijeme i sa najmanjim brojem radnih dana organizujemo današnju svečanost i zaista sam ponosan na novo rukovodstvo opštine koje je pokazalo da hoće, može i umije”, rekao je Đoković.

Najavio je da će Devetodecembarska nagrada koja se dodjeljuje svake treće godine biti dodijeljena u 2023. umjesto u ovoj godini, pojašnjavajući da kratkoća vremena nije dozvoljavala formiranje odbora za dodjelu nagrade čiji rad mora biti 30 dana.

“Od ovogodišnjeg praznika okrećemo novu stranicu u istoriji našeg grada. Kao novi predsjednik Skupštine Opštine potrudiću se da iza nas ostanu dobra dijelai i bolji i ljepši Danilovgrad”, istakao je Đoković.

Rekao je da u lokalnoj samoupravi žele da od Danilovgrada načine moderan grad, da iskoriste sve njegove prirodne, istorijske, kulturne i ljudske potencijale i resurse.

“Takođe ćemo se povezati sa drugim opštinama, sa sličnim gradovima u regionu, kako bismo razmijenili iskustva”, kazao je Đoković.

Poručio je da će se, kao predsjednik Skupštine, truditi zajedno sa ostalim odbornicima da doprinose privrednom povezivanju.

“Takođe nam je prioritet da mladi i obrazovani Danilovgrađani ostanu u svom gradu, da im damo dovoljno razloga da ovdje grade svoj porodični i profesionalni život”, rekao je Đoković.

Istakao je da će ova opštinska vlast podjednako gledati na sve svoje sugrađane i biti otvorena za probleme svih žitelja naše opštine.

“Otvorenost lokalnog parlamenta biće na najvećem mogućem nivou I sve dobronamjerne sugestije, predlozi i inicijative biće prihvaćene”, kazao je Đoković.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenca na spomenik palim borcima u drugom svjetskom ratu na istoimenom trgu. Ovaj čin obavili su predsjednik UBNOR – a i antifašista Danilovgrada Budimir Brajović, komandant kasarne „Milovan Šaranović“ , potpukovnik Miloš Gačević te predsjednik opštine Aleksandar Grgurović i predsjednik SO Velimir Đoković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve