Navodi se da su među prva tri rangirana naučnika, na osnovu citiranosti od strane njihovih kolega iz cijelog svijeta, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) Nataša Raičević, redovni profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Duško Bjelica i redovni profesor Elektrotehničkog fakulteta (ETF) Ljubiša Stanković.

Foto: UCG

“Pored njih, u prvih deset imena, mjesto na toj listi zauzeli su i dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Stevo Popović, redovni profesor PMF-a Ivana Pićurić, redovni profesor ETF-a Igor Đurović, redovni profesor ETF-a Srđan Stanković, redovni profesor na Biologiji PMF-a Vladimir Pešić”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su, u prvih deset imena, mjesto na listi zauzeli i saradnik u nastavi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Jovan Gardašević, i prorektorica UCG i predsjednica Naučnog odbora UCG, kao i vanredna profesorica ETF-a Irena Orović.

Iz UCG kazali su da je značajan doprinos i svih ostalih naučnika i istraživača Univerziteta, koji su učinili da crnogorska akademska zajednica bude snažnija na listi Google Scholar pretraživača.

“Taj pretraživač indeksira radove naučnika i svaki naučni rad povezuje s publikacijama u kojima je već citiran, u bazi, za koju je 2018. godine procijenjeno da sadrži oko 389 miliona dokumenata, uključujući članke, citate i patente, što ga čini najvećim pretraživačem u svijetu”, dodaje se u saopštenju.

Iz UCG pozdravili su uspjeh kolega i pozvali mlade kolege da ličnim zalaganjem i radom, vidljivim na globalnom nivou, doprinesu ugledu Univerziteta.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve